במיוחד לט"ו בשבט: הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י', מציעה מתכונים נפלאים של עוגות ומאפים עשירים בכל טוב.
לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים
אפייה: 20 לחמניות, תנור מחומם ל-200 מעלות.
החומרים
לבצק:
500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) סוכר, תוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
2 חלמונים
120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
1/2 כפית מלח
פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
מיני שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
למלית קרם שקדים – מתכון באדיבות סער מור – "מחשבות על לחם"
50 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים
150 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנת הלחמניות
- בקערה של מיקסר, עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.
- מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעה. מוסיפים את החמאה, כל פעם חתיכה, עד לקבלת פירורים דקים.
- מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8-7 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח – 45-60 דקות.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ליחידות של כ-50 גרם.
- מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
- מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (אופציונלי).
אופן הכנת קרם שקדים
- במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר לקרם אוורירי.
- בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל.
- בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים.
- מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח.
- מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה.
עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים
אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות.
החומרים
157 גרם (1+1/4 כוסות) כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים
40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות.
- מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
- מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק.
- יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף. מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרחק של כ-1.5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
- מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות.
- מקררים ומאחסנים.
עוגת פירות יבשים מקמח כוסמין לבן
אפייה: תבנית אינגליש קייק, תנור מחומם ל-180 מעלות.
החומרים
2 ביצים
100 גרם (6 כפות מהודקות) סוכר חום
60 גרם (6 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית אבקת אפייה
400-300 גרם (4-3 כוסות) מיקס פירות יבשים ואגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך, שקדים, משמשים, תאנים, חמוציות, קוביות קוקוס, צימוקים או כל שילוב שעולה בדעתכם)
אופן ההכנה
- מערבבים היטב ביצים וסוכר חום.
- בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את התערובת לביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.
- מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים לתערובת ומערבבים היטב בעזרת לקקן.
- משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. יוצקים את התערובת פנימה וטופחים מעט על התבנית.
- אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש.
- מקררים לגמרי.
- פורסים ומגישים.
- הצעת הגשה: קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה. מעדן.