החופש הגדול בפתח – איך בני הנוער שלכם הולכים לבלות אותו?
תלמידים מנצלים את הקיץ כדי ללכת לבריכה, רובם לא אוהבים קייטנות וחלקם מבזבזים עד 150 ש"ח בשבוע. רגע לפני שזה מתחיל, הנה כל הפרטים.
חניכי גן חובה ותלמידי בית הספר היסודי ייצאו לחופש הגדול בתאריך 29 ביוני, בעוד תלמידי חטיבת הביניים והתיכון יתחילו את הקיץ שלהם כבר ב-20 לחודש. החופש עצמו יימשך עד יום ראשון ה-2 בספטמבר ומבחינת הורים רבים מדובר על עניין שצפוי להשפיע על כל תחומי החיים.
אחת השאלות שהכי מעניינות הורים לילדים במערכת החינוך היא כיצד הם הולכים לבלות את החופש הגדול. בשביל לענות על זה אפשר לשאוב השראה מסקר שנערך בשנת 2015 ועסק בדיוק באותו נושא, כי סביר להניח שהעדפות הילדים לא השתנו מאז בצורה קיצונית. בנוסף, לאור הנתונים ניתן גם לחלץ מסקנות שיעזרו להורים, לילדים ולכל בני המשפחה להתמודד עם האתגר של החופש הגדול בצורה טובה ונינוחה יותר.
אוהבים ים אבל לא קייטנות
לפי הסקר שנערך בקרב 400 ילדים וילדות בגילאי 6-17, 60% חושבים שבריכת השחייה היא מקום הבילוי האידיאלי לחופש הגדול. כ-50% הכניסו לרשימה שלהם טיול בחו"ל, 43% דירגו צפייה בטלוויזיה כדבר שהם הכי אוהבים לעשות וכ-38% סיפרו שהם מעדיפים לישון. לשם השוואה, 37% מהתלמידים מנצלים את החופש הגדול בים, 34% הולכים להסתובב במרכזי קניות ו-32% נצמדים לטלפון הנייד או לטאבלט בזמן שהם רובצים על מיטת נוער לבד או עם חברים. כמו כן, רק 26% יוצאים לטייל ברחבי הארץ וכ-14% מקדישים את מלוא הכסף והזמן לצפייה במופעים.
עוד עולה מהסקר שדווקא פעילויות שנתפסות על ידי ההורים כמהנות, בכלל לא נחשבות לכאלה על ידי הילדים. כך למשל מעל 40% הצהירו שהם לא רוצים ללכת לקייטנה, רק 9% חושבים שקייטנה היא פעילות כיפית ומתוך אלה שכבר הסכימו להשתתף בפעילות כזו – כ-24% הצביעו על החברים שלהם כגורם ההשפעה העיקרי ולא על סוג הקייטנה או האירועים שהיא כוללת.
כמה כל זה עולה?
ילדים מגיל 16 כבר יכולים לעבוד בצורה רשמית וחוקית ואין פלא שרבים מנצלים את החופש הגדול בשביל לעשות את זה. תעסוקה גם מקלה במשהו על ההורים, כי 43% מהילדים שהשתתפו בסקר הודו שהם מבזבזים את כל כספם על בילויים, לעומת 15% שמצליחים לחסוך אותו.
כ-28% מבני הנוער בישראל מוציאים 50-100 ש"ח בשבוע בחודשי הקיץ, 18% מסתפקים בסכום נמוך יותר של עד 50 ש"ח וכ-16% מבזבזים מעל 150 ש"ח. עם זאת, מקור הכסף מגוון יחסית כי לצד שליש מהילדים שלא עושים כלום כדי לקבל אותו, יש 22% שמתוגמלים על מטלות הבית השונות, 12% שמשיגים מימון לבילויים שלהם דרך הסבא והסבתא ועוד 5% שעושים בייביסיטר לאחים ולאחיות.