השף עומרי כהן, בן 25, המשמש כשף מסעדת ווסט סייד, במלון רויאל ביץ בתל אביב, הגיע השבוע (ראשון, 1.10.17) לשלישיית הגמר בתחרות הבינלאומית "השף הצעיר והמבטיח" שנערכה באיטליה.
עומרי הוא השף הישראלי הראשון שלקח חלק בתחרות מתוך 20 שפים מקנדה, איטליה, גרמניה, צרפת, יפן, ספרד, אנגליה, סין, יוון ועוד.
במקום הראשון זכה השף מארה"ב – סאן דייגו. בגביע הכסף זכו השף הישראלי והשף היפני שהגיעו לשלישיית הגמר.
התחרות נערכת מידי שנה בעיר פארמה, בחסות "האקדמיה של ברילה", מוסד קולינרי שמטרתו לקדם את תרבות האוכל האיטלקי והמטבח הים תיכוני.
בתחרות השתתפו שפים ושפיות צעירים מ-20 מדינות אשר נבחרו בקפידה ע"י נציגות ברילה תחת הכותרת "ממטבח מסורתי למטבח עילי". במסגרת התחרות יתבקש שף עומרי כהן להציג שתי מנות לשופטים: מנת פסטה קלאסית ברוטב עגבניות ומנת פסטה שמשקפת את תפיסת עולמו החדשנית.
שף עומרי כהן הוא אוטודידקט, שהחל את דרכו כטבח באולם אירועים במזכרת בתיה בשנת 2009, ניהל מטבח בבית קפה ברחובות, ומשם עבר לרשת ישרוטל כסו-שף מסעדת ווסט סייד עליה הוא מנצח כיום.
מהנהלת ברילה העולמית נמסר: "אנו שמחים על השתתפותו של שף ישראלי לראשונה בתחרות, עומרי קיבל פידבקים מצוינים והשאיר רושם חיובי בין אנשי ברילה העולמית, בלוגרים, שופטים ושפים צעירים, נשמח להרחיב את שיתוף הפעולה בעתיד".
נגה בנר, מנהלת שיווק מותג ברילה בישראל מסרה: "פסטה יכולה להיות מנה משפחתית פשוטה, ויכולה גם לטפס לשיאים קולינריים. עומרי כהן משקף את שני העולמות ואני בטוחה שזו רק התחלת הדרך של שיתוף פעולה פורה איתו".