"טורקי בנמל" – לראשונה נפתחת חנות שכל כולה מוצרים ש"באים טוב" ליד קפה טורקי. חנות "טורקי בנמל" תפתח בנמל ת"א ותפעל שבוע אחד בלבד, בתאריכים 13.6.17-19.6.17, בין השעות: 11:00-22:00, בדק המרכזי ליד הקרוסלה.
החנות תציע מגוון מוצרים שכל חובב טורקי היה רוצה, כמו: כוסות טורקי האהובות, כפיות בגדלים מיוחדים, פינג'אנים, פק"לי קפה, סנדלי שורש, מוצרי לדרמן, גיטרות, צילייה של אותנטיק ועוד… וכמובן קפה טורקי מבושל על חול – ללא תשלום.
בחנות יוכלו אוהבי טורקי לקבל את הכוס האהובה עם חריטה מיוחדת לבחירתם, כפית שמתאימה בדיוק לכמות הקפה שהם אוהבים ועוד חוויות חד פעמיות ומיוחדות – כמו גלידת קפה טורקי מתוצרת וניליה, ב-10 ש"ח בלבד.
גלידת קפה טורקי הינה גלידת שמנת איכותית המתבשלת באיטיות עם קפה טורקי, למיצוי כל הארומות, הטעמים והצבעים הטמונים בקפה. הגלידה שמנתית ואוורירית במידה, עם טעם דומיננטי של קפה שחור, ורמזים של שוקולד, אגוז ועץ אלון.
כל הכנסות החנות ייתרמו למטרות חברתיות. התרומה נעשית בשותפות עם החברות: שורש, אותנטיק, וניליה, שווה טרייד, מכסף וחלילית.
טווח המחירים בחנות: החל מ-5-10 ש"ח למוצרים הקטנים (עט, כוס טורקי) ועד 730 ש"ח לגיטרה חשמלית, המוצר היקר ביותר בחנות.
קפה טורקי הוא כבר מזמן לא "רק קפה". קפה טורקי הוא חוויה. הוא מתאים בסיטואציות המיוחדות לו ומחובר לישראליות בכל לגימה וניחוח. הוא מיוצר בישראל משנת 1963 במפעל שטראוס קפה בלוד. הצרכנים של קפה טורקי אוהבים את הקפה ומחוברים אליו באמת. הם מראים את האהבה שלהם לטורקי כל השנה, והחנות היא הזדמנות של המותג "להחזיר אהבה". צרכני טורקי ימצאו בחנות את כל מה שהם יכולים לחלום עליו כדי להשלים את החוויה של הקפה, עם הזדמנות לעשות משהו טוב.
על קפה טורקי עלית
- ייצור קפה טורקי עלית החל ב-1963 במפעל "קפה קו" בלוד, שם הוא מיוצר עד היום.
- תערובת (blend) קפה טורקי עלית הינה סודית ומכילה לא פחות מ-8 זנים שונים של קפה.
- יותר מ-1,000 חומרים שונים, הנוצרים בזמן הקלייה, מרכיבים את טעמו וריחו המיוחד של קפה טורקי עלית.
- כ-500 פולי קפה נדרשים לייצור שקית אחת של 100 גרם קפה טורקי עלית. בכל שיח קפה 3,500 פולי קפה.
- בכל דקה נמכרות בישראל 65 שקיות קפה טורקי עלית, בכל יום נמכרות בישראל כ-100 אלף שקיות, בכל שנה נמכרות בישראל כ-34 מיליון שקיות קפה טורקי עלית.
- בכל שנה נלגמות בישראל כ-350 מיליון כוסות של קפה טורקי עלית.
- 80% מצרכני קפה טורקי עלית מכינים קפה עם מים רותחים ו-20% בלבד אותו בשיטת הבישול המסורתית.
- שיח הקפה התגלה לראשונה ע"י רועה צאן אתיופי, שהבחין שהעיזים שלו הפכו נמרצות יותר לאחר שאכלו מהפרי האדום. הרועה חד האבחנה ניסה את הפרי בעצמו – והשאר היסטוריה.