יקב דלתון משיק לקראת החגים יינות מסדרת Estate Winery – פינו גרי אסטייט 2016 ושיראז אסטייט 2015. הסדרה מייצגת יינות איכותיים במחירים הוגנים – אז התמסרו להנאה… הבקבוקים מופיעים במיתוג החדש אותו עבר היקב – תהליך עליו עמלו חודשים רבים ואשר בא לידי ביטוי בסדרות היקב השונות, באתר האינטרנט החדש, בתוויות החדשות ועוד.
יקב דלתון גאה להציע את האפשרות להתמסר להנאה עם יינות דלתון.
יקב דלתון הינו יקב משפחתי בבעלות משפחת הרוני, אשר נוסד בשנת 1995, בהמשך לעליית המשפחה לישראל. היקב ממוקם במרום הגליל, סמוך למושב כרם בן זמרה, ונמנה על היקבים המובילים בישראל. היקף הייצור של היקב עומד על כ-1,000,000 בקבוקים בשנה.
יקב דלתון מנהל כיום כרמים הפרושים על פני 1,200 דונמים, רובם בגליל, ומספק ממיטב הגפנים במדינה.
דלתון מוגדר כיקב אסטייט (Estate Winery), דבר המאפשר לו לשמור על סטנדרטים גבוהים ביותר של איכות ולהקפיד על כל בקבוק. לאחר שבשנים האחרונות השקיע היקב משאבים רבים בטיפוח כרמיו הם כיום מהטובים ביותר בארץ. שילוב הכרמים והענבים האיכותיים עם הטרוואר, הנמנה על אחד מהאזורים הטובים בישראל לגידול גפנים, לצד ייצור היין במתקני היקב המודרניים והחדשניים – מוביל לתוצאה של היצע יינות משובחים, אשר זוכים בשנים האחרונות להערכה הולכת וגדלה.
יינן היקב הינו גיא אשל – בוגר יינות באוניברסיטה קליפורניה – דייויס.
מרכז המבקרים המשודרג של היקב, פתוח מידי יום (למעט שבתות) לקהל הרחב ומציע סיור, הסברים וטעימות.
DALTON ESTATE SHIRAZ 2015 – שיראז דלתון אסטייט
סדרת דלתון אסטייט מציעה מגוון של יינות זניים מתוך בית הגידול של יקב דלתון. גידול ענבי השיראז והעבודה הייננית נעשית בצורה המקצועית והמוקפדת על ידי אנשי יקב דלתון.
הכרמים: הענבים מגיעים מכרמים של היקב במרום הגליל – כרם אלקוש וכרם ספסופה, ובשנה זו גם כ-10% גרנאש מאבן מנחם נוספו לבלנד הסופי.
בציר 2015 התאפיין במזג אוויר חם מהממוצע הרב שנתי ועם הבשלה מהירה יחסית שנבעה מכמה גלי חום במהלך עונת הגידול.
ענבי השיראז ליין זה נבצרו בין השבוע השני של חודש אוגוסט עד לשבוע השלישי של חודש ספטמבר.
תהליך הכנת היין: כל חלקה נבצרת בנפרד ועוברת תסיסה אלכוהולית ומלו-לאקטית במכלי נירוסטה. לאחר מכן היין עובר התיישנות בחביות עץ אלון למשך כשנה. לאחר שנה היין מעורבב ועובר התיישנות נוספת במכל נירוסטה לחודשיים.
רשמים: שיראז דלתון 2015 הינו יין בעל גוף מלא, וטעמו מאוד פירותי ובשל. ניתן לזהות בו ארומות של פלפל שחור, שזיף, פטל בר ובשר מיושן. מתאים מאוד למנות בשריות וכך גם להנאה כיין יום יומי בחברה טובה!
אנליזה:
אלכוהול: 15.5%.
3.59: pH.
חומצה כללית: 5.4 גרם לליטר.
פינו גרי אסטייט 2016
הזן שמקורו (Pinot Gris) פינו גרי בבורגון אך משם נדד לאזורי יין אחרים בצרפת ומחוצה לה, בעיקר אלזס, צפון
איטליה וגרמניה, אך ניתן למצוא אותו גם בהונגריה, בשוויץ, ניו זילנד ועוד. כמו כן הוא מיוצר במגוון גדול של סגנונות.
הכרם נטוע בסמוך לקיבוץ משגב עם אשר באצבע הגליל. הוא נמצא בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים במדרון צפון מזרחי תלול. האדמה היא אדמת טרה רוסה עם אבניות רבה. הכרם ניטע בשנת 2010 וזהו היבול השלישי ממנו.
תהליך הייצור: חלקת הפינו גרי נבצרה בבציר ידני בשני מועדים שונים במהלך חודש אוגוסט. לאחר קבלת הענבים ביקב הם עברו סחיטה עדינה באשכולות שלמים, משם התירוש עבר תסיסה במיכלי נירוסטה. לאחר כארבעה חודשים במיכלים עורבבו מרכיבי הבלנד השונים.
רשמי טעימות: ארומות של אפרסק לבן, גרידת תפוז, בפה חמיצות מרעננת ומרקם קטיפתי ורך. סיומת ארוכה ומאוזנת במתיקות ומליחות.
המלצות הגשה: היין מתאים במיוחד למאכלי דגים ומנות פסטה חלביות.
8-10c היא טמפרטורת ההגשה המומלצת.
מחירים לצרכן:
פינו גרי אסטייט 2016: 55 ש"ח.
שיראז אסטייט 2015: 59 ש"ח.