חדש בסדרת וירטואוזו של 'יקב היוצר': היוצר וירטואוזו (Virtuoso) גוורצטרמינר 2017
יקב היוצר משיק את יין גוורצטרמינר 2017, תחת סדרת וירטואוזו מעוטרת הפרסים.
על היין
וירטואוזו גוורצטרמינר 2017 – יין לבן חצי יבש, מעודן ורענן, מלא טעמים ומהנה, מתיקותו מרומזת והוא מציג ניחוחות אקזוטיים ומאפייני טעם ארומטיים של ליצ'י וקיווי, תבלינים, שושנים ופריחת תפוזים.
וירטואוזו גוורצטרמינר מבית יקב היוצר מוכן להגשה ושתייה כעת, וצפוי להיות במיטבו ולשמור על איכותו בשלוש השנים הקרובות.
וירטואוזו גוורצטרמינר ואוכל
וירטואוזו גוורצטרמינר 2017 מבית יקב היוצר הוא יין בעל נוכחות המאפשרת שילובו עם מנות מגוונות כגון: מלוחים לאפריטיף, מנות דגים, עם מנות אסיאתיות: ספרינג רול ותבשילים עם ג'ינגר, עם שוקרות גארני – המאכל המקומי בחבל אלזס שבצרפת, עם גבינות מבושלות בעלות אחוז שומן גבוה וטעם בולט כמו רוקפור או מונסטר.
בציר 2017
בציר הענבים הלבנים לגוורצטרמינר הראשון של יקב היוצר, החל בלילה של ה-20 באוגוסט. לאחר קירור והשריה המיץ הנקי הותסס בחום מבוקר, במשך שלושה שבועות בתהליך השומר על הניחוחות, הזניות ומשאיר חותם מרומז מהמתיקות הטבעית של הפרי.
וירטואוזו גוורצטרמינר 2017 של יקב היוצר עשוי מענבי גוורצטרמינר הגדלים באזור הנגב הצפוני – אזור המניב ענבי גוורצטרמינר באיכות גבוהה בשל האוויר הקר היורד בלילה מהרי חברון הקרובים, המאפשר הבשלה נאותה של הזן. במקור יין גוורצטרמינר מופק מענבי גוורצטרמינר שמקורם בצידו הצרפתי של עמק הראיין.
תעודת זהות
שם: יין גוורצטרמינר 2017
סדרה: וירטואוזו, יקב: היוצר.
סוג היין: לבן חצי יבש.
11.5% אלכוהול.
חומצה (גר'/ל') 7.7.
מחיר מומלץ: 49.90 ש"ח.
להשיג ברשתות השיווק.
סדרת וירטואוזו (Virtuoso) של יקב היוצר הינה סדרה עטורת פרסים (מדלית כסף – אשכול הזהב 2017, מדלית זהב – בסט ווליו 2016 ופרסים נוספים) מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז ויין לבן: גוורצטרמינר.
יקב היוצר הוא יקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי בעל שם עולמי שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה. המשפחה נטעה כרמים בכל אזורי היין המובחרים בארץ, החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן. יין היוצר מופץ ונמכר ברחבי העולם ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש של היין ומגוון הזנים קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.