'יקב סגל' גאה להשיק לקראת ראש השנה את Petit UF – יין "תווית שנייה" ליין הדגל של 'יקב סגל' – יין עוצמתי ואלגנטי, בעל ארומה דומיננטית, אשר נעשה בתהליך ייצור ללא סינון או הצללה.
יין הדגל של יקב סגל, קברנה סוביניון ללא סינון UF, יין אייקוני, עטור פרסים ואחד היינות המוערכים והמצליחים בישראל. הצלחתו של יין הדגל קברנה סוביניון UF והחדשנות שהביא עימו, הביאה את יקב סגל לייצר יין נוסף באותו תהליך ייצור "ללא סינון".
Petit UF – יין "תווית שנייה" ליין הדגל של יקב סגל. יין מורכב ואלגנטי, מרובה משקעים, שנעשה ללא סינון או הצללה.
מקורו של Petit UF הוא מענבי קברנה סוביניון מובחרים המגיעים מכרם פלאטו, כרם צעיר אך מבטיח המכיל זמורות מובחרות שהובאו במיוחד מצרפת, מהן הורכבו השתילים שבכרם.
היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הודות לתהליך הייצור הייחודי, התקבל יין עשיר טעמים, ראשוני ועוצמתי, ממש כפי שנבצר בכרם.
התווית על גבי הבקבוק עשויה מגפת ענבים וסיבי עץ תות הניר המשקפת את הייחודי והראשוני שבעשיית היין.
Petit UF 2015
במרומי הגליל העליון, בגובה 835 מטרים מעל פני הים, שוכנים האיכותיים שבכרמי יקב סגל. כרמים אלו נהנים מאדמה משובחת ותנאי אקלים אידאליים, אשר מניבים ענבים יוצאי דופן באיכותם.
Petit UF המיוצר מענבים אלו, הינו יין אלגנטי בעל ארומה דומיננטית המשלב פרי עצמתי ומורכבות מרשימה. היין מולא ללא כל סינון והצללה, אשר תורם לשימור אופיו הייחודי.
שנת הבציר
שנת הבציר, 2015, הייתה שנה מצוינת לגפנים. חורף קר מהממוצע ואירוע שלג בהרי ירושלים והגליל בחודש ינואר, בעקבותיו נרשמו מנות קור משמעותיות מאוד, הבטיח התעוררות טובה ואחידה בגפנים בכלל אזורי הארץ. רוב הטמפרטורות הגבוהות נרשמו דווקא בתחילת עונת ההבשלה, שבשיאה, הייתה מתונה להפליא. בחודשי הקיץ לא נרשמו אירועים משמעותיים למדי והטמפרטורות היו ממוצעות, נתונים שהביאו להבשלה אחידה וטובה של הפרי.
רשמי טעימה
צבעו של היין אדום בוהק. באף היין מגלה ארומות מורכבות של פירות שחורים כגון שזיפים ופטל, מלווים בנגיעות פלפל שחור, עשבי תיבול ים תיכוניים, שוקולד מריר, בשר מעושן ורמזים לעץ אלון איכותי. בפה, היין חושף גוף מלא, טאנינים עצמתיים אך מאוזנים להפליא, חמיצות מאוזנת אשר מלווה בטעמי שזיפים שחורים, קפה וציפורן, אשר מובילים לסיומת ארוכה ומתובלת.
נתונים טכניים
- בציר: 2015
- הרכב זנים: קברנה סוביניון (85%), פטי ורדו (15%)
- כרמים: קברנה סוביניון מכרם פלאטו (מושב דלתון), פטי ורדו מבית נקופה
- זמן וטמפרטורת תסיסה: התסיסה וההשריה על הקליפות שאחריה ארכו בין 14 ל-24 ימים עבור היינות השונים. טמפרטורת תסיסה 25ºC
- יישון: 18 חודשים בחביות, 70% חדשות, מאלון צרפתי בלבד
- אלכוהול: 7%
- משקל סגולי: 996
- חומצה כללית: 90
- pH :54
מחיר מומלץ לצרכן: 120 ש"ח.
נמכר במארז יין יוקרתי בחנויות היין והאלכוהול.