לכבוד שבועות, 'מחלבת בארי' משיקה חנות אונליין למכירת גבינות פרימיום מדלת המחלבה עד דלת הבית ללא פערי תיווך. מדובר במהלך חדשני וייחודי בתחומו שכן עד היום אין מחלבות בוטיק שמשווקות ישירות לבית הלקוח, ללא פערי תיווך מיותרים.
'מחלבת בארי' שבקיבוץ בארי, בגב הצפון מערבי, מציעה מבחר ומגוון גבינות העשויות 100% חלב בקר המיוצרות בעבודת יד, מפרות הנמצאות באזור כפרי רגוע ושליו, הנהנות מאוויר צח, ממזון המיוצר במקום ומרפתות מרווחות ללא רעש סביבתי ונטולות לחץ. התוצאה: חלב עשיר בטעם ובארומה. מזג האוויר בנגב מאופיין בימים חמים ולילות קרים, המעניקים לחלב את אופיו המיוחד.
גבינות הפרימיום מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים תוך שימת דגש על אפיון האזור ומיצוי התכונות והטעמים הייחודיים של הגבינות. הגבינות מתיישנות במשך חודשים ארוכים בחדרי הבחלה מיוחדים, בעלי טמפרטורה ולחות מבוקרים המאפשרים להן לפתח את הטעם המיוחד והאופייני לכל אחת מהן.
לראשונה, לקראת שבועות, משיקה 'מחלבת בארי' מיזם חדש תחת הסלוגן "פשוט גבינה מצוינת, מדלת המחלבה לדלת ביתך". מדובר בחנות on line לרכישת גבינות ומוצרי המחלבה, באמצעות המיזם מציעה המחלבה לצרכנייה גבינות בוטיק איכותיות מבלי לצאת מהבית, ומבלי להתפשר על הטעם.
דגן פלג, הגבן הראשי ומנהל המחלבה: "בעקבות המגמה ההולכת ומתרחבת של צרכנות מזון ברשת ומתוך ביקוש וצורך שעלה מלקוחות ברחבי הארץ, החלטנו לצאת במהלך חדשני בתחומו ולהיות מחלבת הבוטיק הראשונה בארץ המשווקת גבינות פרימיום מדלת המחלבה ישירות לבית הלקוח. הפתרון שאנו מציעים, מאפשר ללקוח לקבל גבינות מצוינות ללא פערי תיווך ומבלי לעבור ידיים מיותרות. לצורך כך הקמנו אתר אינטרנט בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, ידידותי ופשוט למשתמש המאפשר להזמין מאתנו גבינות 24 שעות ביממה ולקבלן תוך מספר ימים לדלת הבית שמורות וארוזות בקירור מיוחד לפי התקן הנדרש".
בין הגבינות של 'מחלבת בארי':
נגב בסגנון אדאם – גבינה חצי קשה בסגנון אדאם מתאימה לסנדביצ’ים או לטוסטים וכתוספת לפשטידות ומאפים.
אשכול בסגנון אמנטל – גבינה חצי קשה בסגנון אמנטל שוויצרית. הגבינה מיושנת למשך 3-4 חודשים ובתקופה זו היא מפתחת את החורים האופייניים לה.לגבינה טעם מעודן עם מתיקות אגוזית. מתאים לטוסטים וסנדביצ'ים.
בשור בסגנון רוקפור – גבינת עובש כחול הגבינה מיושנת למשך 3 חודשים ומפתחת עורקים כחולים המעניקים לגבינה חריפות עדינה. מתאים לפלטות גבינה, לסלטים של עלים ירוקים, לבישול של רטבים וסתם לנשנוש בליווי פירות או שתייה חריפה. זוכת מדליית כסף בקטגורית גבינות כחולות בתחרות גבינה 2009.
סחף בסגנון מנצ'גו – גבינה קשה בסגנון ספרדי. קליפת הגבינה מצופה בשמן זית והיא מיושנת בין 6 חודשים לשנה. לגבינה מרקם קשה וטעמה עז.הגבינה מתאימה לפלטות גבינה, כתוספת לצד שתייה חריפה, כתוספת פרוסות לסלט ירוק או כתוספת תבלין בתוך מאפים ומצוינת לגירוד על פסטה.זוכת מדליית זהב בקטגורית גבינות ספרדיות בתחרות גבינה 2009.
כלנית בסגנון קממבר – גבינה בסגנון קממבר לגבינה עובש לבן עדין וקטיפתי על הקליפה הגורם לתוך הגבינה להבשיל ולקבל מרקם קרמי רך ועדין.
גררית בסגנון גאודה – גבינה חצי קשה בסגנון גאודה. הגבינה מתיישנת כ-5 חודשים לפני השיווק. לגבינה ציפוי פלסטי ששומר על הגבינה מפני האוויר החופשי ומונע התייבשות לגבינה צבע כתום בהיר וטעם פיקנטי עדין מתאים לאירוח על מגש גבינות, לסנדביצ’ים ולהקרמה על מאפים. זוכת מדליית ארד בקטגורית גבינות עולם בתחרות הגבינה הישראלית 2009.
כשרות: רבנות אשכול.
'מחלבת בארי' הנה מחלבת בוטיק לייצור גבינות פרימיום הקיימת מזה 25 שנה. היא מתמחה בגבינות קשות וחצי רכות כמו רוקפור, מנצ'גו, גאודה, אמנטל וקממבר ובעלת סדרה פרטית של גבינות הקרויות על שם מאפייניו הבולטים של האזור (כלנית, גררית, בשור ועוד). הגבינות הן ייחודיות מאפיינות אותה בלבד ואת האזור והחומרים. אופי המוצרים נקבעים על ידי המחלבה בלבד בעיקר מהסיבה שחומרי הגלם שונים לחלוטין. הגבינות במחלבה מיוצרות מחלב בקר מלא בלבד בשיטות מסורתיות ובעבודה ידנית. החלב מגיע מרפת בנגב המערבי המספקת לפרות תנאי מחייה מעולים המעשירים את החלב ותורמים רבות לאיכותו הגבוהה. בתחרות "הגבינה של ישראל" זכתה 'מחלבת בארי' בשלוש מדליות ב-3 קטגוריות שונות.