לראשונה, יושקו כוסות יין של המותג האיטלקי Bormioli Rocco בפסטיבל יין אזורי ברמת הנדיב.
לראשונה בישראל תושק סדרת כוסות יין יוקרתית בפסטיבל היין האזורי "כרמים וטעמים" המתקיים, זו השנה השלישית, ברמת הנדיב. מדובר בכוסות יין מסדרת 'אלקטרה' של המותג האיטלקי Bormioli Rocco של חברת מילניום מרקטינג, יבואנית כלי המטבח הגדולה בישראל.
הכוסות יוצגו בפסטיבל כחלק משיתוף פעולה חדש בין אוצרת היין רות בן ישראל, מייסדת הפסטיבל, לבין חברת מילניום מרקטינג ויימכרו במחירים מיוחדים לבאי האירוע.
סדרת הכוסות מציעה עיצוב חדשני בעלת תחתית משופעת ופחות מעוגלת (כדוגמת הבורדו) אשר יחד עם זכוכית הקריסטלין האיכותית ממנה היא מיוצרת, תורמת לשיפור הטעמים והעצמת חווית השתייה. הכוסות זמינות בשני גדלים המתאימים לסוגי יין שונים: 440 מ"ל (CL44) המיועד ליין לבן ויין אדום צעיר ו-550 מ"ל (CL55) המיועד ליין אדום, בוגר ומיושן.
לדברי דני זיגרייך, מנכ"ל ומבעלי חברת מילניום מרקטינג, יבואנית המותג בישראל: "ההחלטה להשיק ולהציג כוסות יין בפסטיבל נבעה מהצורך להנגיש ולהרחיב את חווית תרבות היין. חלק בלתי נפרד מחוויה זו הם גביעי היין הייעודיים המעצימים את הטעמים והחוויה כולה".
תערוכה בחסות המותג
בנוסף, במסגרת הפסטיבל, מעניק המותג Bormioli Rocco חסות מרכזית לתערוכת "הכוס החמישית" של הצלם גלעד פוני והאוצרת נעמי לשם. מדובר בתערוכת צילומי פורטרט של 25 דמויות מעולם היין: בעלי יקבים, ייננים, כורמים ומשגיח כשרות אחד. התצלומים משרטטים ברגישות את הקשר בין האדם, מקצועו ותוצרתו, וסך העבודות מביא את סיפור עולם היין על עומקיו ורבדיו.
תערוכת הצילומים תוצג בפסטיבל ומבקריו יוכלו לחוות את הדרך המרתקת של ייצור היין החל באדמה ובכרם, דרך התהליך היצירה ביקב, וכלה בטעימה מכוס היין.
על המותג
Bormioli Rocco היא אחת מיצרניות הזכוכית הבולטות בעולם. המותג האיטלקי הידוע נולד במעבדה של משפחת בורמיולי, יצרני הזכוכית הראשונים באיטליה, לפני כ-200 שנה. במלחמת העולם הראשונה החלה המשפחה לייצר בקבוקי זכוכית לתעשיית התרופות ובשנת 1927 הפך המפעל למוביל בתחומו. במלחמת העולם השנייה נהרס המפעל כליל בהפצצה, מה שהוביל לפתיחת מפעל גדול ומשוכלל יותר. כיום, משתייכת Bormioli Rocco לקבוצת Vision Capital, שמעסיק למעלה מ-2,000 עובדים ובעל מחזור שנתי של כ-440 מיליון אירו.
Bormioli Rocco פועלת ב-8 מפעלי ייצור (6 באיטליה, אחד בספרד ואחד בצרפת) וב-2 מפעלי קישוט זכוכית. גביעי הזכוכית של החברה עשויים זכוכית קריסטל איכותית ו-100% ממוחזרת, מה שהופך אותה למיכל האחסון הבריא והטוב ביותר גם ליין וגם לסביבה.
פסטיבל "כרמים וטעמים" יתקיים ב-5-6 ביולי ברמת הנדיב הסמוכה לזיכרון יעקב. פתוח לקהל הרחב, לשותפים בתעשיית היין בארץ, כמו גם ל"פודיס" ומביני עניין שמחפשים תוצרת מקומית באיכות גבוהה.
עובדות מעניינות על ההיסטוריה של כוסות היין
- כוס היין הראשונה נוצרה לפני כ-4,000 שנה והייתה עשויה חמר.
- במאה הראשונה אחרי הספירה, ניתן היה להבדיל בין מעמדות לפי כוס היין ממנה שתו. במעמד הגבוה השתמשו בכוסות קטנים בעלות רגל דקה, לעומת המעמדות הנמוכים שהשתמשו בכוסות חמר.
- הסקסונים נהגו לשתות יין מתוך קרן, שממנה שתו את כל היין בבת אחת כי לא הייתה רגל או מעמד שעליו ניתן להניח את הקרן בצורה ישרה. בהמשך, נאסר השימוש בקרן ע"י הכנסייה, כנראה משום שהשתייה בבית אחת גרמה להשתכרות מהירה.
- בסוף ה-1,000 הראשון, החלו באנגליה להשתמש בכוסות מזכוכית שקופה.
- במאה ה-14 השתמשו בכד שנקראה "בלק ג'ק". הכד היה עשוי עור ונקרא כך משום חלקו הפנימי שהיה בצבע שחור והיה דומה לג'קט שחור שהיה נלבש באותה תקופה ע"י קשתים.
- במאה ה-15 היה מגוון רב של כוסות יין שהיו עשויים מחומרים שונים כמו למשל עור חזיר.
- ביוון העתיקה מקובל היה לשתות את היין בקערה גדולה, שעברה מאיש לאיש. כשפרצה מגפת הדבר, התחילו לשתות יין בכוסות אישיות.
- נוהג השקת כוסות היין החל בעקבות הנוהג להרעיל אנשים באמצעות יין מורעל. כשהכוסות מושקות עובר מעט יין מכוס אחת לשנייה וכך המשיקים מבטיחים שאחד אינו מנסה להרעיל את השני.
- כוס השמפניה הראשונה (רחבה ופתוחה) נולדה בחצרה של מרי אנטואנט, כאשר בעלה, לואי ה-16, ביקש לעצב כוס בצורת שדה השמאלי של אשתו. כיום משמשת כוס זו בעיקר לקוקטיילים ואילו את השמפניה שותים בכוס צרה וגבוהה.