מה הרגלי הצפייה בטלוויזיה שלכם אומרים עליכם?
יש המון דרכים לצפות בטלוויזיה וכל אחת מהן נקבעת בין היתר על פי מבנה האישיות, תכונות האופי וההעדפות שלנו. אז מה כל הרגל אומר עליכם ברמה האישית? הנה המדריך המלא.
צפייה בטלוויזיה היא פעולה הרבה פחות קונבנציונלית ושגרתית מכפי שנהוג לחשוב. עד לפני מספר שנים אכן לא היינו צריכים להתאמץ או לחשוב יותר מדי כדי לבהות במסך הקטן, אך כיום יש לפנינו עולם שלם של אפשרויות במרחק לחיצת כפתור.
במקביל, גופי התוכן הגדולים מבצעים את ההתאמות הנדרשות על מנת להשאיר אותנו מול הטלוויזיה על רקע התחרות מאתרי האינטרנט – והתוצאה היא מגוון עצום של תכנים חדשים ודרכי צפייה מקוריות.
VOD, חדשות או צפייה ליניארית – כך תדעו מי אתם
אם התיישבתם מול הטלוויזיה כדי לפתוח ערוץ מסחרי ולצפות במהדורת החדשות, סביר להניח שהגיל שלכם הוא 35-65 ושאין לכם חיבה מיוחדת למכשירי אלקטרוניקה וגאדג'טים טכנולוגיים. בעידן שבו כל אייטם חדשותי מופיע על מסך הטלפון הנייד שלנו בין אם נרצה בכך ובין אם לא, היחידים שנותרו לצפות במהדורות המרכזיות הם אלה שעדיין לא התרגלו לחוויית הצפייה החדשה.
מנגד, יכול להיות שאתם מסוג האנשים שמתמקדים בערוצי נישה בלבד. הערוץ שבו תבחרו לצפות יחשוף מה אתם אוהבים לעשות, מה תחומי העניין שלכם ומה גורם לכם תחושת סיפוק. חובבי אוכל יעדיפו מטבע הדברים לצפות בערוץ האוכל, בעוד אנשים שאוהבים לטייל לא יוותרו על ערוץ החיים הטובים. בנוסף, צפייה בערוץ מתמחה יכולה להראות שאתם משתמשים בטלוויזיה ככלי לבריחה מהמציאות ואסקפיזם.
אנשים שרגילים לאמץ מוקדם טכנולוגיות חדשות הם גם אלו שמקדישים את שעות הצפייה שלהם בטלוויזיה לתכני VOD. מבחינתם, אין שום משמעות לערוץ ליניארי כי אין טעם לחכות שמישהו אחר יקבע להם מה לראות ומתי. אלו גם בדרך כלל צעירים בטווח גילאים של 18-30 ואצלם נהוג לצפות בטלוויזיה תוך גלישה בטלפון הנייד, צ'אט עם חברים והעלאת תמונות לרשתות החברתיות.
מה צופה העתיד?
בעתיד הקרוב ישתנו עוד יותר הרגלי הצפייה שלנו בטלוויזיה. הנבואה אמנם ניתנה לשוטים, אך כבר היום אפשר לזהות תהליכים שיהיו חלק בלתי נפרד מחוויית הפנאי שלנו בחלק המרכזי של המאה ה-21. אנחנו נראה יותר ויותר תכנים שמותאמים אישית לתחומי העניין שלנו, נקבל אפשרות לקבוע בזמן אמת איך תתקדם עלילת הסרט או הסדרה ונשתף אחד את השני במה שקורה מחוץ למסך.
לסיכום, כל דרך שבה נבחר לצפות בטלוויזיה נקבעת באופן סובייקטיבי. היא מושפעת ממבנה האישיות שלנו, מהגיל הכרונולוגי, מהסטטוס בחיים האישיים, מתכונות האופי ומסדר העדיפויות. בסופו של דבר, לכל פרט קטן כזה יש משמעות אדירה מבחינת האופן שבו נבחר לבלות את הזמן הפנוי ולהעביר אותו מול הטלוויזיה בחדר או בסלון.