מתכוני חורף חמימים
מרק גולאש ומרק עדשים באדיבות השף צחי בוקששתר לרשת בלאק.
מרק הגולאש החורפי של בלאק
מרק טעים שמחמם את הגוף. נכון, המקור של הגולש הוא בהונגריה אבל ההשראה שלנו הייתה הבר הירושלמי הוותיק פינק, זצ"ל, שהיה לא רחוק מהסניף שלנו בעיר הקודש.
בשר לגולש יהיה תמיד סלחני – בתנאי שהוא שמן. הנה עוד מקום בו השמנים הכי טובים. ולכן גם נדאג ללחם טוב וטרי. לגבי עגבניות מרוסקות, בבלאק אנחנו מרסקים עגבניות טריות, אבל על מי שישים עגבניות מרוסקות ברסק מקופסא, לא נלשין. שימו לב לפטנט של בלאק בהסמכת הרוטב. אולי נראה מיותר, אבל באמת זו השיטה הכי טובה.
ועוד דבר קטן: מי שמוסיף בהכנה כמה קוביות חזה אווז מעושן יקבל גולש עוד יותר נפלא. מומלץ לנסות בפעם השנייה….
רכיבים
800 גרם קוביות בשר לגולש
2 כפות שמן רגיל
2 בצלים גדולים
2 גזרים
1/2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
1 פלפל אדום מתוק
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה טובה
קורט קימל שלם
מעט טימין ועלה דפנה אחד
2 כוסות עגבניות מרוסקות בבלנדר
2 כפות קמח
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- חותכים את הבצל לקוביות בגודל קוביות שש בש, ואת הגזר חוצים לאורך ושוב חוצים וחותכים לקוביות גדולות יותר.
- מחממים סיר כבד, שמים את 2 כפות השמן ואת הבשר, מטגנים לצבע שחום מכל צד וכיוון ומעבירים לקערה.
- מזהיבים באותו סיר את הבצל והגזר עם הקימל, חותכים את הפלפלים לקוביות בגודל בינוני ומוסיפים.
- מי שמוסיף קוביות חזה אווז, זה הזמן. מוסיפים גם את התבלינים ומחזירים את הבשר עם הנוזלים שבקערה.
- מוסיפים כוס עגבניות מרוסקות ו-2 כוסות מים, מרתיחים, מכסים את הסיר, מנמיכים אש ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.
- עכשיו מניחים על הקערה מסננת ומעבירים אליה את הגולש.
- את הנוזלים בלבד מחזירים לסיר ומרתיחים, מסירים את רוב השומן, מערבבים את הקמח, המלח והרסק עם עוד 2 כוסות מים וטורפים בנוזלים.
- מבשלים 20 דקות אחרי רתיחה על אש נמוכה, יוצקים על הבשר ומערבבים. טועמים, עושים יותר חריף אם רוצים – ומגישים.
לחם, בירה, גשם בחוץ – וזה יוצא מושלם.
לגיוון, אפשר קבנוס טובים, פרוסים גס.
מרק העדשים החורפי של בלאק
מרק טעים ופשוט מאד המחמם את הלב בימי החורף, כולו בריאות וטעם טוב. מתאים לצמחונים ואפילו טבעונים.
החומרים ל-6 מנות
200 גרם עדשים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות 1X1 ס"מ
קורט (כ-2 גרם) כמון טחון
1/2 כפית מלח
1/2 בצל בינוני קלוף
כף שמן זית טוב
לקרוטונים:
2 פרוסות לחם לבן
2 כפות שמן זית טוב
מעט מלח
שן שום אחת
וגם לימון אחד להגשה ובצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
- משרים את העדשים לשעה, שוטפים ושופכים את המים, מכסים ב-6 כוסות מים ומרתיחים.
- מסירים קצף במצקת ואחרי כן מוסיפים את הגזר והכמון.
- בינתיים חותכים את הלחם לקוביות וקולים במחבת, עם שן השום.
- רצוי למעוך את השום מעט, אבל שהשן לא תתפרק.
- מוסיפים שמן זית ומטגנים לצבע זהוב, מעבירים לנייר סופג.
- את הלימון חותכים לפלחים.
- מבשלים את המרק עד שהעדשים רכות, בדרך כלל 1/2 שעה עד 45 דקות.
- מוסיפים את המלח רק בסוף.
- מטגנים את הבצל בשמן תוך ערבוב לצבע שחום ויוצקים למרק.
- מערבבים.
זהו, מחלקים לצלחות, בוזקים קרוטונים מלמעלה ומעט בצל ירוק. מגישים עם פלח לימון. כמה פשוט ככה טעים.