קיץ של הרפתקאות במוזיאון המוזיקה העברי – תעלומת הצלילים האבודים
אחרי שהנכדים מיצו את כל הבילויים השבלונים והבאנאליים, חיפשתי מקום בילוי מיוחד ופחות שגרתי. כך הגענו למוזיאון המוסיקה העברית בירושלים (למען הכנות, עם קצת ספקות לגבי מידת העניין של חדר הבריחה) והתוצאה הפתיעה את כולנו – לא רק שהנכדים מאוד נהנו גם אני נהנתי וממליצה בחום.
מוזיאון המוזיקה העברי מזמין את כל המשפחה לחוויה מופלאה ומרתקת – לראשונה, המוזיאון ייהפך לחדר בריחה ייחודי ומוזיקלי, מלא בתעלומות, הרפתקאות ואתגרים, התצוגה כולה תהפוך לחידה מתמשכת של צלילים שיאתגרו את ההורים והילדים.
במשחק הבריחה "תעלומת הצלילים האבודים" כולם הופכים לבלשי צלילים המחפשים ברחבי חללי המוזיאון יצירה נדירה שאבדה לפני מאות שנים.
המוזיאון כולו הופך באוגוסט לחדר בריחה ייחודי ומוזיקלי, מלא בתעלומות, הרפתקאות ואתגרים וחיפוש אחר יצירה מוזיקלית נדירה שאבדה לפני מאות שנים. התצוגה במוזיאון תהפוך לחידה מתמשכת של צלילים שיאתגרו את כל המשפחה ויעזרו במציאת אותה יצירה נדירה.
היצירה נכתבה לפני שנים רבות על ידי מלחין צעיר ומוכשר שכתב יצירות מופלאות שאף אוזן לא שמעה. הסולטן, אשר שמע על המלחין הצעיר, רצה שהוא יכתוב את יצירת היצירות המופלאה במנגינות לתזמורת הסולטן- אך המלחין הצעיר סירב. כאשר כלא הסולטן את המלחין הצעיר, לא הייתה לו ברירה ובמשך 5 שנים, בעודו בשבי, הוא ניגן, תיקן והלחין את יצירת הפאר.
כאשר שמע את היצירה, התרגש הסולטן מאוד וביקש את התווים בכדי להעבירם לתזמורת הסולטן, אך המלחין הצעיר שחש כי יצירת חייו נלקחת ממנו, זרק את דפי התווים מראש המגדל בו כלא אותו הסולטן. הדפים התעופפו לכל עבר והתפזרו ברחבי העולם – וכך נעלמה לה יצירת הפאר של המלחין הצעיר.
במוזיאון המוזיקה העברי החליטו לתור אחר אותה יצירה מוזיקלית ומבקשים מהקהל לעזור להם ובמאמץ משותף לצאת יחד, למצוא ולאסוף את דפי התווים ברחבי העולם בכדי לגלות מחדש את היצירה הנשכחת.
הפעילות "תעלומת הצלילים האבודים" מתנהלת בסגנון "חדר בריחה". בפעילות עוברים המשתתפים מחדר לחדר. בכל חדר ישנה תיבה ועל המשתתפים לאסוף רמזים, לשמוע צלילים ולפתור חידות על מנת למצוא את הקוד לתיבה ולעבור לחדר הבא ובסוף לזכות בפרס! אך צריך להיזהר, כי גם שליחיו של הסולטן רודפים אחר היצירה ועל המשתתפים למצוא אותה לפניהם.
הביקור במוזיאון המוזיקה העברי ובחדרי הבריחה שבו יעניק למבקרים הצעירים נקודת מבט מרתקת על הפסיפס הישראלי: הרי כמו המוזיקה, גם אנחנו, מגיעים ממדינות שונות, דוברים שפות שונות ובעלי צבע עור אחר, ודווקא ממקום של שוני אפשר ללמוד שהגיוון שלנו עושה אותנו כל כך יפים ומיוחדים כשאנחנו מתמזגים ומתאחדים בהרמוניה ישראלית אנושית. במוזיאון 7 חללים, כל אחד מהם מוקדש לאזור שונה בעולם, ובהם כ-300 כלי נגינה נדירים וייחודיים שהגיעו מהתפוצות ומוצגים במוזיאון.
הפעילות "תעלומת הצלילים האבודים" מיועדת למשפחות ולילדים עד גיל 10 ועורכת כשעה.
יש להירשם לפעילות מראש!
מוזיאון המוזיקה העברי – רחוב יואל משה סולומון 10 נחלת שבעה.
שעות פתיחת המוזיאון : א-ה 10:00-19:00
ימי ו 10:00-14:00
מחירי כניסה: 20-60 ₪.
לפרטים נוספים ותיאום הגעה מראש בטלפון 02-5406505