מתכון מנצח לראש השנה: רשת בתי הקפה ביגה מנדבת מתכון עוגת דבש תפוחים והדרים.
רשת בתי הקפה ביגה, מנדבת מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים, לקראת ראש השנה. העוגה עשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים: תפוח ודבש.
העוגה מתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק.
הוראות הכנה
280 גרם קמח
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפית קינמון
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
קורט ציפורן
3 ביצים
200 גרם שמן קנולה
240 גרם דבש
160 גרם סוכר חום
130 גרם תה
2 תפוחים חמוצים מקולפים וחתוכים לקוביות
גרידה מתפוז אחד
אופן ההכנה
- יש לערבב בקערת מיקסר עם מטרפה את השמן דבש וסוכר.
- להוסיף ביצים ואת גרדת התפוז ולערבב.
- להכניס את הקמח, אבקת אפייה, קינמון, סודה לשתייה, מלח וציפורן ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
- להוסיף את התה והתפוחים ולערבב היטב עד לקבלת מסה חלקה.
- לחלק את המסה שקיבלנו לשתי תבניות אינגליש קייק.
- לאפות בין 45 ל-55 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
- העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגב והקיסם יוצא יבש.
מחיר העוגה המוכנה בכל סניפי רשת ביגה: 39 ש"ח.
חג שמח!