אוכל של אמא – קיטנת סולתם מספר שלוש.
טעמים הם דבר שמתחבר בעיקר לזיכרון. תשאלו אנשים מה הטעם אליו הם מתגעגעים ותגלו תשובות הזויות. חברה שלי סיפרה לי על דודה שלה שהתגוררה באמריקה, "נכון, ידעתי שהיא מבוגרת, רק שהיא לא הייתה ידועה כבשלנית, להיפך, האוכל שלה היה בנאלי וחזור על עצמו", היא סיפרה לי.
תמיד צחקנו על בעלה שהיה אוכל ביום ראשון, שני ושלישי את קציצות העוף של הדודה, קציצות חיוורות עם גזר מגורד, מבושלות במים בדיוק כמו גפילטע פיש, רק שהקציצות היו מעוף טחון ולא מקרפיון, והדוד היה משבח אותה ואומר שקציצות כמו שלה הוא לא טעם מעולם, וטונה, הרבה קופסאות טונה נפתחו שם על השולחן במטבח, והדוד היה מערבב את הטונה בקטשופ וקצת מיונז, והדודה חתכה עגבניות לעיגולים גדולים ובשרניים, והדוד היה אומר תודה, וגם אנחנו היינו מסתערים על הטונה עם קרקרים שהיא הגישה לנו.
היום, כשהיא גרה בישראל, פתאום קציצות העוף החיוורות של הדודה שלה ננעצו לה בזיכרון והיא מתגעגעת לטעמם הנפלא. מי לא מכיר את מטבע הלשון: האוכל של אמא. לפעמים תגלו שהאוכל של אמא הוא צלחת קורנפלקס עם חלב. ובמקרה שלי אני חושבת שאם תשאלו את הילדים שלי הם דווקא יספרו לכם על המג'דרה שלי שנולדה בזכות השכנה שלי. מנה משביעה מאוד, וגם כשהבית ריק תמיד תמצאו איזה שקית אורז בסמטי ועדשים ירוקים, קצת תבלינים, והרי לכם מנה נהדרת.
דווקא עכשיו בחופש הגדול ובטח בתקופת תשעת הימים המנה עונה על כל הצרכים, בריאה, מזינה, משביעה, קלה להכנה. שימו ליד שמנת או יוגורט, ויש לכם ארוחה לתפארת.
מג'דרה של אמא
חומרים להכנה
- סיר של סולתם. מומלץ הסיר השחור עם הנקודות הלבנות. ככה הילדים שלי מכנים את הסיר. הוא מסדרת ה-Mineral Stone. קל לניקוי, בזכות ציפוי ה-Non Stick וגם השימוש בשמן הוא מינימאלי
- חצי שקית עדשים ירוקים. מומלץ להשרות שעתיים לפני הבישול
- בצל גדול
- שקית אורז בסמטי
- תבלינים: כמון ומלח
אופן ההכנה
- מטגנים בסיר בצל שקצצנו דק דק.
- לאחר הזהבה קלה מוסיפים את העדשים ומערבבים דקה שתיים.
- ממלאים את הסיר שלושת רבעי מים, מתבלים בכמון ובמלח.
- אפשר גם להוסיף אבקת מרק עוף פרווה.
- לאחר רתיחה מבשלים את העדשים במשך כשעה על אש בינונית.
- מוסיפים את האורז השטוף.
- מבשלים עד לאידוי מלא של המים.
והרי לכם מנה יפיפייה. תגישו עם שמנת, אשל או יוגורט.