לקראת החורף: אסם השיקה סדרת מרקי תיבול "מרכיבים טבעיים בלבד" בטעמים חדשים: מרק עדשים, מרק קטניות פיקנטי ומרק ירקות שורש – ולכבוד ההכרזה הגסטרונומית החטיבה הקולינרית של אסם מפנקת אותנו במתכון חורף חובה למרק עדשים.
אסם פותחת את חורף 2017 עם חדשנות בעולם מרקי התיבול, ומשיקה מהדורות חורף בטעמים חדשים: מרק עדשים – לתיבול תבשילים ומרקי עדשים, מג'דרה, נזידים וכדומה. מרק קטניות פיקנטי – לתיבול מגוון תבשילי קטניות פיקנטיים – מרק מינסטרונה, חרירה, תבשיל צ'ילי פיקנטי, וכן הלאה. מרק ירקות שורש – לתיבול קדירות, ירקות, מרקים כתומים ועוד.
מרקי התיבול החדשים מאפשרים תיבול מגוון תבשילים ומרקים טעימים, בהנאה ובקלילות. הטעמים פותחו בהתאמה למגמות קולינריות במטבח הישראלי, ותוך פיתוח מתכונים טעימים לתיבול וגיוון תבשילים חורפיים.
המהדורות מצטרפות לסדרת מרקי התיבול מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל, הכוללת מספר מוצרים ותיקים מרכיבים טבעיים בלבד – מרק עוף אמיתי, מרק בטעם עוף, מרק פטריות ומרק בצל.
שוק מרקי התיבול בישראל מגלגל כ-100 מיליון ש"ח בשנה, כאשר אסם מובילה את השוק עם כ-54% נתח שוק (לשנת 2016).
אבי בן אסאייג, מנכ"ל חטיבת המזון בקבוצת אסם הסביר: "מרקי תיבול נמצאים כמעט בכל מטבח בישראל, ואסם מובילה את שוק מרקי התיבול עם 54% נתח שוק. כמובילי שוק החלטנו השנה לרענן ולהרחיב את סדרת מרקי התיבול מרכיבים טבעיים בלבד, עם מגוון מהדורות חורפיות טעימות להכנת מגוון תבשילים ומרקים, ועם מרקי עוף וטעם עוף המכילים 33% פחות נתרן, גם הם מרכיבים טבעיים בלבד. החורף תוכלו להכין מגוון תבשילים טעימים שתמיד יצליחו, בהנאה ובקלילות".
מרקי התיבול החדשים, בכשרות בד"צ העדה החרדית.
ומכיוון שאי אפשר להעביר חורף בלי מרק עדשים, ולרגל הרחבת סדרת מרקי התיבול, החטיבה הקולינרית של אסם מגישה מתכון חובה לחורף.
מרק עדשים מפנק
רשימת המצרכים (ל-6 מנות)
2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי חתוכים קטן
1/4 כרישה קצוצה דק
1 שורש סלרי קצוץ קטן
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1 כוס עדשים ירוקות
2 ליטר מים
1 כוס שימורי עגבניות שלמות
1 כף רסק עגבניות איכותי
1 כף אבקת מרק עדשים של אסם
1 זר כוסברה קצוץ גס
1 כוס פסטה צדפים קטנים של אסם מבושלת
אופן ההכנה (שעה אחת)
- חותכים את כל הירקות לגודל הרצוי.
- מחממים סיר, שמים 2 כפות שמן ומטגנים את הירקות עד להזהבה.
- מוסיפים כף אבקת מרק עדשים ומטגנים דקה עד שהטעמים נפתחים.
- מוסיפים רסק עגבניות, שימורי עגבניות ומים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה.
- מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה.
- לאחר חצי שעה מוסיפים כוסברה קצוצה, קונכיות פסטה ומגישים.