השף האופה ארז קומרובסקי מציע גרסה מיוחדת להכנת אוזני המן מלוחות.
אם כבר שנה הפוכה, למה שלא ניקח גם את פורים על הצד המלוח? השף האופה ארז קומרובסקי מציע גרסה מיוחדת להכנת אוזני המן מלוחות בהשראת מאפה הפטאייר, במילוי תרד וגבינת עזים טרייה.
אוזני המן מלוחות במילוי תרד וגבינה/ ארז קומרובסקי ל"סוגת"
חומרים ל-20 יחידות
לבצק:
500 גרם קמח קסם – קמח שמרים "סוגת"
1/2 1 כפות סוכר לבן "סוגת"
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
275-300 מ"ל מים
למלית:
500 גרם תרד טורקי או רגיל, שטוף ומיובש
1/2 כפית מלח ים גס
200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל פטה עזים), מפוררת
3 שיני שום, קצוצות דק
פלפל לבן גרוס גס
- מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים לקערת המיקסר או לקערה גדולה את רכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף מעט קמח. מכסים בניילון ומתפיחים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים אותו מעט ומחזירים לקערה לחצי שעה נוספת.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומניחים על משטח מקומח. מכסים בניילון ומתפיחים עוד 10-15 דקות.
- בזמן ההתפחות מכינים את המלית: מעבירים את התרד השטוף והמיובש לקערה ומפזרים מעל מלח גס. מעסים את התרד בידיים כדי שיפריש נוזלים. סוחטים היטב וקוצצים.
- מערבבים בקערה את התרד הקצוץ עם הגבינה המפוררת, שום כתוש ופלפל לבן, לקבלת מלית אחידה.
- מרדדים את כדורי הבצק במערוך לעיגול בקוטר כ-12 ס"מ. מניחים במרכז העיגול כף גדושה של מלית ומברישים את השוליים במעט מים. סוגרים לצורת אוזן המן.
- מסדרים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח עוד 15-30 דקות.
- מכניסים אבן אפייה או תבנית מתכת לשליש התחתון של התנור ומחממים ל-240 מעלות.
- מברישים את המאפים הממולאים בשמן זית ומעבירים עם נייר האפייה לאבן או לתבנית החמה שבתנור. אופים 10-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים היטב.
פורים שמח.