בואו לנגב בריאות: לקראת יום החומוס הבינלאומי החל היום (ראשון, 13.5.18)
וזו סיבה מספיק טובה להעניק לכם מתכון מצוין לחומוס ביתי ובריא, באדיבות מותג הבלנדרים נינג'ה.
בישראל פועלות כ-500 חומוסיות עם מחזור ממוצע של מיליון וחצי ש"ח בשנה. כך עולה מבדיקה מיוחדת שביצעה חברת המידע העסקי CofaceBdi לרגל יום החומוס הבינלאומי שחל היום.
סה"כ הישראלים מוציאים רק בחומוסיות כ-750 מיליון ש"ח בשנה, לא כולל הוצאה על חומוס בבתי קפה או מסעדות לא מתמחות ולא כולל רכישת חומוס ברשתות השיווק.
כמה מרוויחים מפעילי החומוסיות?
מנתוני CofaceBdi עולה כי החומוסיות מהוות כ-4% מהנתח הכספי של שוק בתי הקפה והמסעדות וכי הרווחיות הממוצעת בענף עומדת על 20-25%, כאשר המחיר למנה ממוצעת הכוללת 2 פיתות וחמוצים עומד על 25 ש"ח. תוספת של פטריות, שקשוקה וכדומה תעלה את המחיר ל-30 ש"ח בממוצע. בהשוואה למחיר חומוס ברשתות השיווק, מדובר במחיר גבוה, שכן ברכישת חומוס ברשתות השיווק – תשלמו 80% פחות.
למרות הרווחיות הגבוהה יחסית, הענף סובל מתחרות קשה והסיכון הענפי בו גבוה יחסית לכלל המשק. נכון לשנת 2017 15% מהחומוסיות נמצאות בסכנת סגירה, כלומר כל חומוסייה שביעית.
אז מיהן החומוסיות המובילות?
רוב החומוסיות נמצאות באזור המרכז, כאשר 70% מהן אלו חומוסיות פרטיות ו-30% מהן רשתות. בין הרשתות הבולטות נמצא את חומוס אליהו, חומוס פינתי, חומוס כספי, חומוס גבעתיים ובהדונס.
לדברי תהילה ינאי, מנכ״לית משותפת בחברת CofaceBdi, "הישראלים, וזה לא מפתיע, מאוד אוהבים חומוס, ומוכנים לשלם יותר על מוצר איכותי. יחד עם זאת מדובר בענף עם סיכון גבוה, הסובל מרמת תחרות חריפה, מחירי מכירה נמוכים יחסית, וזאת על רקע ריבוי נקודות מכירה שברובם עסקים קטנים שמופעלים על ידי הבעלים עצמם, שרמת הסיכון ממילא (בשל היותם קטנים) גבוהה יחסית מהממוצע, המתמודדים עם הקשיים של העסקים הקטנים בתי קפה ומסעדות המציעים מנת חומוס כחלק מהתפריט".
מה אתם עדיין לא יודעים על חומוס?
מעיבוד נתוני האו"ם, מקורם של רוב גרגירי החומוס בהודו, שייצרה בשנת 2016, כ-7.8 מיליון טונות של גרגירי חומוס, המהווה נתח של כ-65% מסך הייצור העולמי הנאמד בכ-12 מיליון טונות.
חומוס – כל גרגר בריאות
חומוס הוא אחת הקטניות הראשונות ששימשו למאכל אדם. הוא עשיר בחלבונים, ברזל וסיבים תזונתיים, ובניגוד למיתוסים, כמות הקלוריות שלו פחותה אם מכינים אותו בבית. אז לכבוד יום החומוס הבינלאומי, שחל היום, יש לכם סיבה טובה לנגב חומוס (דוך או בסיבוב) ולרגל כך מגיש מותג הבלנדרים נינג'ה מתכון לחומוס ביתי ובריא.
חומוס ביתי קלאסי
זמן הכנה: 6 דקות, מנות: 4
החומרים:
1 שן שום, מקולפת
1 קופסת שימורים של גרעיני חומוס מבושלים וסחוטים (שימור בנוזלים)
60 מ”ל מיץ לימון
60 מ”ל שמן זית
1 כפית כמון טחון
1/8 פלפל קאיין
1 כפית מלח ים
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל הרכיבים לתוך בלנדר / מעבד מזון לפי הסדר הרשום.
- מערבלים במשך 30 שניות או עד להשגת הסמיכות הרצויה.