ארבעה מיתוסים על שתיית יין. שתיית אלכוהול הייתה מאז ומעולם פעילות חברתית נפוצה בתרבויות שונות ברחבי העולם, מה שגורר התפתחות של הרבה מיתוסים. אז מה אמת ומה בדיה? הנה כמה דברים שכדאי לכם לדעת.
שתיית משקאות חריפים היא דרך מקובלת לחגוג ולהביע שמחה. כמעט לכל עם, תרבות או קבוצה יש משקה חריף מסורתי ובעל טעם, ריח ותכונות שמייחדים אותו משאר המשקאות. למעשה, שתיית יינות ואלכוהול הייתה מאז ומעולם פעילות חברתית נפוצה שמתרחשת בצורה כזו או אחרת בתרבויות שונות ברחבי העולם.
עם זאת, הפופולאריות של האלכוהול גררה מטבע הדברים גם התפתחות של מיתוסים. הנה כמה מהם:
"שתייה מרובה יוצרת כרס"
עלייה במשקל שמכונה "כרס בירה" לא נובעת משתיית אלכוהול. הסיבה האמיתית לצמיחתה של כרס אצל בליינים היא בכלל חטיפים, מאפים עתירי קלוריות, בייגלה וכל מיני נשנושים שמצטרפים לשתייה.
למעשה, ישיבה ממוצעת בפאב עשויה להצטבר לצבירה של יותר מ-1,000 קלוריות ומשם הדרך לעלייה במשקל קצרה מאוד. הדרך למנוע את הבעיה היא לנשנש מאכלים בריאים יותר לצד האלכוהול ואפשר לעשות זאת בקלות עם ירקות, חטיפים ללא מלח וכן הלאה.
"פנים מאדימות כתוצאה משתיית אלכוהול"
פנים שמאדימות אחרי מספר כוסות אלכוהול מסמנות על לחץ דם גבוה ולאו דווקא על צריכה מוגברת. במילים אחרות, יש גברים ונשים שישתו אותה כמות אלכוהול והפנים שלהם לא יהיו אדומות, לעומת כאלה שיהפכו להיות סמוקים בתוך זמן יחסית קצר.
בנוסף, הסמקה של הפנים ככל הנראה קשורה לרגישות גבוהה או לחוסר עמידות לאלכוהול. לכן מומלץ להימנע ממצב של צריכה מופרזת, להישאר ערניים לסימני אזהרה של הגוף ולדאוג לשתיית כמויות גדולות של מים למניעת התייבשות.
"יין אדום מתאים רק לבשר ויין לבן לדג"
הרגלי צריכת יינות ואלכוהול מצטברים בגלל הרבה מיתוסים שאין להם ביסוס קולינרי. הדוגמא הכי טובה לכך היא ההנחה שלפיה יין אדום מתאים רק לבשר אדום ויין לבן רק לדגים, בעוד בפועל יש כאלה שמעדיפים את המתכון ההפוך.
האמת היא שאין סיבה ספציפית בגללה יין אדום מוגש עם בשר אדום ויין לבן מוגש עם דג, מלבד הרגלים שמתקבעים עם השנים. את ההרגלים האלה אפשר כמובן לשנות אם מוצאים זנים ספציפיים של יין לבן ואם עושים את אותו הדבר עם יין אדום.
"אסור להשתמש בפקק שהוא לא שעם"
פקק שעם בבקבוקי יין נועד לשמור על הטעם, הריח והארומה. עם זאת, לאחר הפתיחה לא ניתן להחזיר את פקק השעם המקורי וגם אין סיבה לעשות את זה.
יש כיום תחליפי פקקים לא פחות טובים ואפשר בקלות להשתמש בהם על כל סוגי היינות. החלופות העיקריות כוללות פקקים סינתטיים-פלסטיים, פקקי אגלומרט ופקקי הברגה עשויים מתכת שבנויים לאטימה מוחלטת של הבקבוק.