ספר ישראלי חדש, 'קמליה סיננסיס' שיוצא לאור בימים אלה בהוצאת "איתי בחור", מספק הצצה רחבת היקף על המשקה השני הנפוץ בעולם (אחרי מים) ומהווה אנציקלופדיה ומורה דרך בתחום התה, שבשנים האחרונות הולך ונעשה פופולארי בישראל.
הספר מחולק למספר פרקים.
הפרק הראשון עוסק בארצות מורשת התה, סין, יפן וקוריאה.
הפרק השני מתחקה אחרי הגעתו למערב ואחרי 'קולוניאליזם התה' הבריטי וההולנדי בהודו ובציילון.
הפרק השלישי מפרט את יצרניות התה ברחבי העולם: דרום מזרח אסיה, אפריקה, דרום אמריקה, אזור הים הכספי והים השחור, אוקיאניה, האיים האזוריים וארצות הברית.
חלקו השני של הספר עוסק בהיבטים הביולוגיים, החקלאיים, התעשייתיים והתרבותיים של התה.
הפרק הרביעי עניינו שיח התה והטיפול בו.
הפרק החמישי דן בייצור ובכלכלת התה.
הפרק השישי מעמיק בתחום הטעימות המקצועיות.
הפרקים השביעי והשמיני מתייחסים למנהגים, טקסים וכלים לחליטת תה ולשתייתו בתרבויות שונות.
הפרקים התשיעי והעשירי פורשים את סוגי תה, אופני הכנה ושימוש בתה במתכונים.
הפרק האחרון מוקדש למקומו של התה בספרוות – אך טבעי שמשקה עם היסטוריה כה סוערת וסנטימנטים אינספור, טבע את חותמו ביצירה האמנותית.
לצפייה באתר הספר, לחצו כאן >>
המחברת, עליזה גלקין־סמית, סופרת ואמנית
בין ספריה: 'עונות', 'מונולוג של איש שמן', 'ליל' (קיבל ציון לשבח של איגוד הסופרים).
במהלך תחקיר שערכה לצורך ספרה 'אהבה על כוס תה' נשבתה בקסמו של המשקה, התמחתה בו וכתבה את 'קמליה סיננסיס'; זהו ספרה העשירי.
262 עמודים.
44 צילומים צבעוניים.
כריכה רכה.
הפקה מוקפדת.
עורכים: חדוה רוקח ואיתי בחור.
מחיר קטלוגי: 170 ש"ח.