הקיץ כבר כאן: רשימת הפירות שכל בית צריך
זה הזמן להכניס למקרר אבטיח ולהוסיף לרשימת הקניות גם מלון, ענבים, אפרסק, ליצ'י, אגס ותפוח. רוצים לעבור את הקיץ בשלום? הנה הפירות שאתם חייבים בתפריט.
הקיץ הישראלי נוטה להיות ארוך ומתיש יותר בהשוואה למקומות אחרים בעולם, אך הוא מתחיל מוקדם ומגיע עם המון סוגים של פירות טריים ומרעננים. שילוב של הפירות הללו בתזונה היומית מבטיח שורה ארוכה של יתרונות ומסייע בשמירה על משקל גוף תקין.
כמו כן, הורים שמכניסים פירות לבית מעבירים מסר בריאותי עבור הילדים ומראים שיש אלטרנטיבה טובה לשוקולד ומשקאות ממותקים. ההמלצה של משרד הבריאות היא לאכול 5 פירות ביום, לצרוך פרי כחצי שעה לפני הארוחה או שעה-שעתיים אחריה וכארוחת ביניים בצהריים ובערב.
פותחים את הקיץ עם אבטיח ומלון
יש כמה פירות שהם חלק בלתי נפרד מהקיץ בישראל. ראשית, אי אפשר לדמיין בילוי על חוף הים או סתם קינוח מתוק בלי אבטיח פרוס. באבטיח יש מעל 93% מים ומעניק תחושת שובע ורוויה, הגרעינים שלו עשירים בחלבון, שומן חיוני וברזל והוא מכיל ויטמיני A ,B ו-C. בנוסף, הוא יעיל נגד עצירות ודלקות בדרכי השתן וידוע כפרי משתן שמעודד ניקוי טבעי של הכליות.
האח של האבטיח הוא המלון וכבר עכשיו אפשר למצוא אותו ברשתות השיווק ואצל הירקן. מלון הוא פרי עשיר בסידן ואשלגן, עם כמויות גדולות של ויטמין A ו-C והשפעה חיובית על בריאות העור ואפילו מערכת העצבים. בקיצור, זה הפרי שאתם צריכים כדי לעבור את יולי-אוגוסט בשלום.
מתי מגיעים הענבים הטובים?
למזלם של הורים לילדים, אין מישהו שיסרב לאשכול ענבים קרים וצוננים בשיאם של ימי קיץ חמים ולחים. הענבים מגיעים לחנויות בתקופת האביב ולקראת הקיץ הם הופכים להיות טריים ומתוקים יותר. יש בענבים ויטמין C ו-B והם מכילים מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ וברזל לצד פלבנואידים שמגנים נגד התפתחות סרטן וטרשת עורקים.
פירות קיץ שנמצאים קצת פחות בקונצנזוס הישראלי הם אפרסק וליצ'י. עם זאת, מומלץ להתחיל להתרגל אליהם כי אפרסקים מתעכלים היטב בבטן ועוזרים לסובלים מבעיות עיכול, בעוד הליצ'י קצת קשה לפיצוח אך יעיל בהקלה על שיעול, הרגעת שיהוקים וצימאון ושיכוך כאבים.
לבסוף, אי אפשר לדבר על פירות קיץ בלי להזכיר את האגס והתפוח. אלו פירות שאפשר למצוא אצל הירקן לכל אורך השנה, אך בקיץ הם מומלצים וטובים יותר. האגס עצמו עשיר בסידן, מגנזיום וזרחן והתפוח מגבה אותו עם ויטמין C, חומצה פולית, אבץ וחומרים נוגדי חמצון.
אלו כמובן פירות שאותם רצוי לאכול בשלמותם, כולל הקליפה שעשירה בסיבים תזונתיים, אלא אם מדובר בתינוקות ופעוטות. עבור תינוקות ופעוטות ניתן לבחור האם לטחון את הפירות, לחתוך אותם או להכין אותם כמשקה בהתאם לגיל הילד.