"השף הצעיר של סן פלגרינו 2018" מכריז על המתמודדים הישראלים בתחרות הגמר האיזורית.
השנה נרשמה עלייה של 30% בכמות השפים הצעירים שנרשמו לתחרות העולמית, אשר בכל שנה מגלה כישרונות קולינאריים צעירים מרחבי העולם. לגמר האזורי שיערך בישראל עלו ארבעה מתמודדים ישראלים.
הדרך לגמר תחרות השף הצעיר עדיין ארוכה, אך היום מכריזה סן פלגרינו על המתמודדים הישראלים שיתמודדו בגמר האזורי, שיערך זו השנה השלישית ברציפות בישראל בתאריך 10.7.17 במסגרת תחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו" – תחרות עולמית הנערכת השנה בפעם ה-17, המאתרת כישרונות קולינאריים צעירים ומובילים מרחבי העולם.
לתחרות נרשמו מתמודדים ממעל 90 מדינות שונות, וברחבי העולם יערכו 21 תחרויות גמר אזוריות, כשבכל גמר יתמודדו 10 שפים צעירים.
המתמודדים הישראלים שעלו לגמר אזור הים התיכון שייערך בישראל והמנות אותן יציגו בתחרות:
עידו ישראלי / מסעדת ווסט סייד, מנת הגמר: "כנען".
יוחנן אוחיון / מסעדת ווסט סייד, מנת הגמר: "סרדין מזרחי בשיטה מערבית".
אנדרי קרבצ'נקו / ביסטרו גרינברג, מנת הגמר: "אימון ברמת הגולן".
בן שירי / מסה, מנת הגמר: "צינור פורצ'יני במילוי שקדי טלה ושפונדרה".
המנות אותן השפים הציגו בטופסי ההרשמה ואשר איתן יגיעו להתמודד בתחרות, נבחנו ע"י מומחי ALMA – המכון הבין לאומי המוביל ללימוד והכשרה קולינאריים בבישול איטלקי. לפי מספר קריטריונים, ביניהם חומרי הגלם, אופן הצגת המנה, המסר הקולינארי של השף ועוד
החל מיוני ועד דצמבר 2017, יערכו התחרויות האזוריות ברחבי העולם. לכל אזור נבחרת שפים-שופטים אשר ישפטו 10 מתמודדים. לכל מתמודד שינצח בתחרות האיזורית, יוצמד "מנטור-שף", במידה והמתמודד שיעלה לגמר יהיה ישראלי – ילווה אותו כמנטור השף חיים כהן, שיספק למתמודד הדרכה, טיפים לשיפור מנת הדגל ויתמוך בו במהלך ההכנות לגמר. בתחרות הגמר של איזור הים התיכון אשר תערך בישראל, ישפטו לצד השף חיים כהן מישראל, שופט טורקי ושופט יווני.
התחרות, הפכה לאירוע קולינארי משמעותי, בו משתתפים מובילי התעשייה. את האירוע ב-2016 הנחתה מיכל אנסקי כשהשופט הישראלי היה השף מאיר אדוני. בין השפים הישראלים שזכו לשינוי מדהים בקריירה ולהכרה עולמית בזכות השתתפותם בתחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו" נמנים השף אוראל קמחי ("פופינה"), השף דיוויד פרנקל ("פרונטו"), השף חביב משה ("מריפוסה") ועוד, כאשר התחרות תורמת לקידום הקולינריה והכישרונות היצירתיים הישראלים ומייצגים איכות קולינרית מתקדמת המתבססת על חומרי גלם מקומיים איכותיים, סגנונות בישול ופרזנטציה ייחודיים.