גרסה חורפית לקלאסיקה ישראלית.
חציל וטחינה באופן קצת שונה. מרק חצילים קרמי מוגש עם קציפת טחינה.
מרכיבים:
1 בצל לבן קלוף, חצוי ופרוס
1 כרישה, חלקה הלבן בלבד ופרוסה דק
3 שיני שום פרוסות
5 ענפי טימין, מפורדים לעלים
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
1 כוס יין לבן יבש
3 חצילים שרופים על אש גלויה, ללא הקליפה
2 כפות שמן זית
1.5 ליטר מים
מלח, לפי טעם
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל והכרישה.
- בוזקים מעל מעט מלח ומערבבים היטב.
- הכרישה והבצל יתחילו להזיע ולהפריש נוזלים.
- מנמיכים את האש וממשיכים לאדות את הבצלים ומערבבים לעיתים קרובות עד שכל הנוזלים מתאדים ונותר רק בצלים ושמן.
- מוסיפים את השום והטימין ומאדים כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומוסיפים את היין.
- מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומצמצמים את היין עד לשליש מכמותו המקורית.
- מוסיפים את החצילים והמים, מגבירים שוב את האש ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.
- טוחנים את המרק היטב בבלנדר.
- טועמים ומוספים מלח לפי הטעם.
- מגישים חם עם מעט טחינה מעל.