יצרנית החלבה והטחינה 'ממלכת החלבה', המפעילה את חנויות הקונספט המיוחדות בשווקים מחנה יהודה, שרונה מרקט, שוק הכרמל ושוק צפון (ברמת החייל בתל אביב), מציעה לחג ט"ו בשבט חגיגת טעמים מיוחדת של טחינה וחלבה: טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים וחלבה עם פקאן סיני.
טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים עשויה מטחינה גולמית 85% המיוצרת משומשום טהור הנטחן באבני ריחיים בשיטה מסורתית, משולבת בשברי אגוזי לוז מקורמלים המקנים לטחינה מרקם קריספי נהדר וטעם מתקתק מעט.
חלבה עם פקאן סיני עשויה מטחינה גולמית (60%) משולבת עם אגוזי פקאן סיני גרוסים וסוכר. לחלבה טעם נהדר של פקאן סיני – פקאן מסוכר מתוק ונפלא, המוסיף לחלבה טעם מודגש של פקאן ומתיקות וטעם מעולים.
החלבה נמכרת בחנויות לפי משקל, או במארזים מוכנים. אפשר לרכוש אריזת חלבה בקופסא במשקל 700 גרם הכוללת שכבת אגוזי פקאן שלמים בתחתית הקופסא. כך שאפשר לפני ההגשה לשולחן להפוך את הקופסא בזהירות (להוציא את החלבה מהצדדים של הקופסא) ולהגיש את החלבה כמו עוגה מרהיבה! עם שכבת אגוזים למעלה.
שני המטעמים נהדרים לאכילה כמו שהם בכפית! או למרוח על הלחם, וכן אפשר להכין מהם מגוון מתכונים נהדרים של עוגות, עוגיות וקינוחים לחג. לדוגמה: עוגיות טחינה עשירות משולבות בטחינה עם אגוזים; רולדת שמרים במילוי טחינה עם אגוזי לוז, או חלבה עם פקאן; מוס חלבה עם פקאן על בסיס שמנת מתוקה; "כדור אנרגיה" המשלב תמרים, טחינה עם אגוזים, חמאת בוטנים וקוקוס; עוגת בראוניז שוקולד משולבת בטחינה עם אגוזים וסילאן; גלידה עם חלבת פקאן המפוררת מלמעלה; עוגיות סהרונים ממולאות בחלבה עם פקאן; עוגת גזר עם טחינת אגוזים ותמרים.
מחיר טחינה עם אגוזי לוז: 35 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
חלבה עם פקאן נמכרת בחנויות 'ממלכת החלבה' לפי משקל או במארזים מוכנים. מחיר: 99 ש"ח לק"ג.
כשרות: בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
להשיג בחנויות 'ממלכת החלבה' בשוק מחנה יהודה, בשרונה מרקט, בשוק הכרמל ובשוק צפון (רמת החייל בתל אביב).
הבלוגרית לאה זוהר מציעה קינוחים נהדרים המשלבים טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים וחלבה עם פקאן סיני
עוגיות קרמל ואגוזים
חומרים
200 גרם חמאה, או מחמאה (פרווה)
1 כוס טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים (200 גרם)
1/2 קילו קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
100 גרם סוכר חום להכנת קרמל + כמה כפות מים להמסה – ליצירת סירופ
100 גרם אבקת סוכר
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה
- מכינים סירופ קרמל: בסיר קטן שמים סוכר חום ומים ומביאים לרתיחה על אש קטנה עד שנוצר סירופ סמיך.
- מקררים לטמפרטורת החדר.
- במעבד מזון שמים את סירופ הקרמל שהכנו, חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקינמון ומעבדים הכול ליצירת בצק נעים.
- מוסיפים טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים ומערבבים הכול באופן ידני כדי לא להרוס את המרקם.
- מקררים את הבצק כשעה במקרר.
- מרדדים את הבצק בין שני דפי נייר אפייה, לקבלת עובי של כ-1 סנטימטר וחותכים לצורות.
- אופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה. (שמים לב שלא ישרפו). אפשר לפזר למעלה אבקת סוכר.
עוגות פרג אישיות עם קרם חלבה פקאן
חומרים
1 אריזה של קמח תופח (350 גרם)
4 ביצים גדולות
1 מיכל שמנת חמוצה
במיכל הריק של השמנת חמוצה ממלאים שמן חמניות או שמן תירס (להכנת מתכון פרווה) או 150 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
2 כפות גדושות פרג טחון
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
2 מכלים של שמנת מתוקה
200 גרם חלבה עם פקאן סיני של 'ממלכת החלבה', מפוררת דק בעדינות לפירורים דקים בעזרת הידיים
להכנת סירופ לעוגה: 200 מ"ל מים, 200 גרם סוכר, 1 שקיק סוכר וניל, כמה טיפות מיץ לימון, קורט מלח, 3 כפות ליקר כלשהו. מכינים את הסירופ בסיר קטן ולא מסמיכים אותו.
אופן ההכנה
להכנת העוגה
- בקערה גדולה שמים קמח תופח, ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, שמן או חמאה, 2 כפות פרג וכפית לימון מגורדת. מעבירים לתבנית בינונית 20/30 ס"מ. אופים את העוגה עד שהיא מזהיבה.
להכנת הקרם
- מקציפים את השמנת מתוקה ומערבבים אותה בעדינות בתנועות קיפול עם פירורי החלבה עם פקאן שפוררנו דק בידיים.
- מצננים את העוגה וחותכים אותה למנות אישית בעזרת חותכן מתאים או אופים את העוגה בתבניות אישיות לסברינה.
- כל מנה אישית חותכים באמצע, כך שייווצר "כריך" המחובר בקצהו.
- מרטיבים בסירופ את 2 החצאים בעזרת מברשת.
- פותחים בזהירות כל כריך ומורחים קצפת על החצי התחתון וסוגרים.
- מורחים קצפת גם על החצי העליון ואת שאריות העוגה מהחיתוך מפוררים ומפזרים בעדינות על הקצפת. מקשטים בדובדבנים.