טבעול משיקה נתחי סויה דמויי עוף טבעוניים עם המון חלבון
טבעול נותנת מענה נוסף למגמה שהולכת וצוברת תאוצה של צמצום צריכת הבשר ומשיקה "נתחי סויה דמויי עוף". מדובר במוצר אשר הושק לאחרונה בהצלחה באירופה, בו הושקעו למעלה מ- 8 מיליון אירו במפעל טבעול שבצ'כיה.
נתחי סויה דמויי עוף מספקים חווית מרקם וטעם פורצי דרך ומהווים ממש "עוף טבעוני" בכך שהם בעלי מרקם הדומה לנתחי עוף אמיתיים, ומתאימים למגוון תבשילים קולינריים צמחוניים, ביניהם: מוקפצים, תבשילי עוף, סלטים הכוללים נתחי עוף, או כל מנת נתחי עוף אחרת.
נתחי סויה דמויי עוף הינו מוצר טבעוני המכיל 6 מרכיבים בלבד (מים, חלבון סויה, שמן קנולה, חומץ, תמצית שמרים ומלח) והם מהווים מקור לחלבון מן הצומח: 21.6 גרם חלבון ב-100 גרם (כאשר מקובל לקבוע כי ב-100 גרם עוף יש כ-23 גרם חלבון). המוצר עומד בהנחיות משרד הבריאות לינואר 2021 וכן ללא חומרים משמרים כמו כל מוצרי טבעול.
לדברי מיכל לוי, מנכ"לית טבעול, "צרכנים מחפשים פתרונות טעימים, מזינים וקלים להכנה שיעניקו מגוון אפשרויות ופתרונות לארוחה. שילוב נתחי הסויה עם ירקות ופחמימות מהווה מנה מאוזנת, משביעה וטעימה. כבר לא מדובר רק בטבעונות וצמחונות – 38% מהישראלים מצהירים שהפחיתו את צריכת הבשר שלהם. גם מפחיתי הבשר וגם הצמחונים מעוניינים במנה עיקרית טעימה, משביעה ועשירה בחלבון מזין".
נתחי סויה דמויי עוף 350 גרם.
כשרות בד"צ מנצ'סטר.
המחיר עפ"י אתר mysupermarket הוא: 29.90 ש"ח.
מוקפץ נתחי סויה דמוי עוף טבעול
החומרים (6 מנות)
4 כפות שמן זית
1 חבילת נתחי סויה דמוי עוף טבעול
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל אדום חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 סלסלת פטריות קצוצות
1/4 כרוב לבן פרוס לרצועות דקות
1 גזר חתוך למקלונים
פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות (אופציונלי)
100 גרם נודלס מבושלים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/4 כוס רוטב סויה קלאסי אסם
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה (15 דקות)
- מחממים 2 כפות שמן בווק, מוסיפים את נתחי העוף הצמחוניים.
- מקפיצים 4-5 דקות עד שהם מתחילים להזהיב מעט.
- מורידים מהאש ושומרים בצד בקערה.
- מחזירים את הווק לאש חזקה, מוסיפים עוד 2 כפות שמן, מחממים היטב.
- מוסיפים את כל הירקות (אין חשיבות לקושי הירקות), מקפיצים כ-3-4 דקות, עד שהירקות חמים.
- מוסיפים את נתחי העוף הצמחוניים לווק.
- מערבבים בקערה קטנה סויה, צ'ילי ומיץ לימון, מוסיפים לווק ומערבבים.
- מוסיפים את הנודלס, מקפיצים עוד 2-3 דקות.
- מעבירים לכלי הגשה מפזרים מעט כוסברה מעל ומגישים מיד.
סלט נתחי עוף צמחוניים עם המון חלבון טבעול
רשימת המצרכים (2 מנות)
לסלט
2 כפות שמן זית
1 חבילת נתחוני עוף צמחוניים עם המון חלבון טבעול
1 חסה חתוכה גס בידיים
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
2 אבוקדו לא בשלים מאוד וחתוכים לקוביות (אופציונלי)
6 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
לרוטב
1 כפית חרדל
4 כפות שמן זית (אם רוצים אפשר יותר)
1/3 כוס מיץ לימון
1 שן שום כתושה
מלח
אופן ההכנה
- מחממים מחבת עם שמן ומקפיצים את נתחוני העוף עד הזהבה קלה.
- מסדרים את כל הירקות בכלי הגשה, כאשר החסה למטה וכל היתר למעלה.
- בצנצנת עם מכסה שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
- מפזרים את נתחוני העוף על הירקות על הירקות.
- יוצקים את הרוטב.
- מערבבים ומגישים.