מאפיית אנג'ל מעניקה טיפים ומתכונים לגיוון הסנדוויצ'ים לילדים לבית הספר.
רותי אבירי – דיאטנית קלינית ויועצת תזונה למאפיית אנג'ל: "אתחיל במתן תשובה לשאלות האם באמת נכון להתעקש על לקחת כריך בכלל לבית הספר? ואם כן, האם נכון להתעקש שיהיה בריא? התשובה היא כן. חשוב מאוד לאכול בהפסקת עשר בבית הספר. לפעמים זאת הארוחה הראשונה שהילדים בכלל אוכלים ביום, אם לא הספיקו או לא רצו לאכול ארוחת בוקר, ואז החשיבות שלה כפולה".
"הארוחה הראשונה ביום היא הארוחה ששוברת את הצום של הלילה ומספקת אנרגיה ראשונית לגוף ולמוח. מחקרים מצאו שילדים שלא אכלו ארוחת בוקר, היו יותר עייפים, עצבניים, פחות מרוכזים ולמדו פחות טוב, היו פחות חברותיים וחלקם נטו להשמנה".
"בהרכבת הכריך לבית הספר, חשוב לדעת כי אחד הדברים החשובים בארוחות ילדים, הוא שילוב הדגנים המלאים, ביניהם גם מאפים מקמח חיטה מלא. יתרונותיו של הקמח המלא, העשיר יותר בסיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים, ידועים לכולנו, ובהגישנו לילדים כריך מלחם או לחמנייה מקמח מלא, אנו משפרים את תזונתם".
"אני מציעה לכם לפרוץ את גבולות הדמיון, להיות יצירתיים וגם לשתף את הילדים לפעמים בהכנת כריכים מעניינים ושונים. כי אחרי הכל, עוד לפני הביס הראשון, מראה העיניים הוא שפותח את התיאבון – בין אם גבינה צהובה או אבוקדו, כריך סגור או פתוח, עם ירקות בתוכו או לידו".
מתכונים שווים שילדים ישמחו לאכול בבית הספר
פשוט בעננים
דרך צבעונית ומוצלחת לגרום לילדים לזלול ירקות בכיף. במיוחד אם הם עוזרים להרכיב את הקשת בעצמם.
אופן ההכנה:
- פורסים 4 פלפלים בצבעים שונים לרצועות דקות.
- מפרקים מעט כרובית לבנה לפרחים קטנטנים.
- מסירים את הגבעול העבה.
- מורחים על פרוסת לחם שכבה של חומוס או טחינה.
- מסדרים את פרוסות הפלפלים בצורת קשת, כשפרחי הכרובית הם העננים.
פשוט על שיפוד
הכריך הופך ללהיט בקרב ילדים כשמשפדים אותו על שיפודים מדליקים.
אופן ההכנה:
- מסדרים על משטח עבודה 3 פרוסות לחם.
- מורחים פרוסה אחת בגבינת שמנת 5%, פרוסה נוספת במעדן פרי ללא תוספת סוכר, ואת הפרוסה האחרונה משאירים ריקה.
- מסנדווצ'ים לשלוש קומות כך שהפרוסה הריקה למעלה.
- מסירים את הקשה וחותכים למשולשים שווי צלעות.
- משפדים על שיפוד ובין לבין משפדים תותים או כל פרי אחר שאוהבים.
חיוך מלא
כשהכריך יחייך אל הילדים מקופסת האוכל, היום שלהם יהיה יותר שמח!
אופן ההכנה:
- קורצים זוג עיגולים מפרוסות לחם באמצעות חותכן עגול או כוס גדולה.
- באמצעות אותו חותכן מכינים גם עיגול מפרוסת גבינה צהובה 5%.
- ליצירת פרצוף, קורצים באחד מעיגולי פרוסת הלחם עיניים בעזרת פיית זילוף צרה.
- את החיוך יוצרים עם חותכן עגול, אך חותכים בזווית, כך שייווצר חתך של חצי עיגול בלבד.
- חוזרים על הפעולה בזווית חדה יותר כדי לחתוך את צורת הפה.
- גוזרים עלי חסה במספריים לצורה הרצויה.
- מסנדווצ'ים עם הגבינה.
מלא אנרגיה
חלופה מרעננת, מזינה ומפתיעה ללחמנייה המיתולוגית עם השוקולד.
אופן ההכנה:
- חותכים לחמניית אנג'ל "פשוט מלא" לאורך חלקה העליון ומורחים שכבה של חמאת בוטנים.
- קולפים בננה ופורסים אותה לפרוסות.
- את הפרוסות מסדרים לסירוגין בשני צידי הלחמנייה הפתוחה.
- אם רוצים להוסיף נגיעה חגיגית, אפשר לפזר מעל כחצי כפית פצפוצי שוקולד.
גלגול פשוט – סנדוויץ' במראה סושי לילדים
גם הקטנים יכולים להרגיש כמו גדולים עם רולים צבעוניים שאפשר לאכול עם הידיים.
אופן ההכנה:
- יוצרים מנהרה לאורך לחמניית אנג'ל "פשוט מלא" באמצעות סכין ארוכה.
- משתדלים שהמנהרה תהיה במרכז הלחמנייה כדי שדפנותיה יהיו בעובי שווה מכל הצדדים.
- מניחים על עלה חסה גדול רצועות ארוכות של גזר, גמבה ומלפפון.
- פורסים אצבעות גבינה צהובה לאורכן ומוסיפים לחסה.
- מגלגלים בצורה הדוקה ומכניסים את רול החסה לתוך הלחמנייה בתנועה סיבובית.
- את הלחמנייה פורסים לשישה רולים.
פשוט שובב
לכריך השובב הזה יש אישיות מדליקה, טעם מדהים וצבעוניות שתכבוש את הילדים.
אופן ההכנה:
- מסירים את קצוות לחמניית אנג׳ל "פשוט מלא" ולאחר מכן חותכים את הלחמנייה לאורך.
- מורחים בגבינת שמנת 5%, מוסיפים חביתה מביצה אחת, כשהיא מקופלת לשניים.
- סוגרים את הלחמנייה ומזלפים מלמעלה שתי תלוליות קטנות של גבינת שמנת 5% על כל תלולית.
- מניחים זית ללא גלעין.
- פורסים מלפפון לפרוסות דקות וארוכות באלכסון ומוסיפים פרוסה אחת לתוך הכריך בתור הלשון.
- את יתר פרוסות המלפפון אפשר להוסיף לקופסת האוכל, לצד ירקות נוספים.
להתרשמות בפייסבוק: לחצו כאן >>
ניתן להשיג את לחם ולחמניות "פשוט מלא" ברשתות השיווק, המרכולים וברשת חנויות "מאפיות אנג'ל".
המחיר הסופי לצרכן נקבע על ידי הקמעונאי בלבד.
אודות מאפיות אנג'ל
מאפיית אנג'ל – המאפייה הגדולה בישראל, מייצרת ומשווקת מגוון רחב של לחמים, לחמניות ודברי מאפה בפריסה ארצית. מאפיית אנג'ל אשר בבעלותה והנהלתה של משפחת אנג'ל משנת 1920, הפכה לשם נרדף לאיכות וחדשנות בעולם הלחם, כשהיא מייצרת מידי יום מאות אלפי ככרות לחם ומאפים תוך שמירה מתמדת על טריות, איכות ומגוון רחב של טעמים. לאורך השנים שמרה מאפיית אנג'ל על מעמדה כמאפייה המובילה בישראל, הן בזכות חדשנותה הטכנולוגית והן בזכות מחויבותה הבלתי מתפשרת כלפי קהל הלקוחות.