המנגל הראשון שלי
כמעט כל אחד מאתנו השתתף במנהג הישראלי הרווח שקרוי "על האש", אך בחלק גדול מהפעמים הבשר, שבדמיוננו נצלה בצורה מושלמת, יוצא שרוף ומפויח ולעיתים כלל לא ראוי למאכל.
בדיוק לשם כך, קיבצו עבורנו המומחים של המותג Coleman טיפים ועצות מועילות שיבטיחו לנו לקראת יום עצמאות חווית מנגל מושלמת.
- רגע לפני שמתחילים – הקפידו על ציפוי שומני ברשת הצלייה לפני התחלת הצלייה. פעולה זו תמנע הדבקות של המזון לרשת הצלייה. לאחר מכן, חממו את הגריל לרמת החום הגבוהה ביותר.
- כדי להבטיח צלייה שווה, כדאי לבשל יחד חלקים זהים. מנעו התלקחות על ידי קיצוץ עודפי שומן והימנעות מבישול בטמפרטורה גבוהה מאוד. בצורה כזו הבשר יצלה באופן אחיד וללא חלקים שרופים.
- חשוב להפשיר את הבשר לפני הצלייה. הנחת בשר קפוא על גבי רשת הצלייה תגרום לרשת נזק.
- חשוב להתאים את הטמפרטורה לסוג המזון.
- חום גבוה – מיועד לחימום מראש ומהיר של הגריל, ולצלייה של סטייקים וסוגי בשר שונים.
- חום בינוני – מיועד לצלייה ואפייה.
- חום נמוך – מיועד לחימום, בישול איטי, עישון או בישול מזון עדין.
- לא מומלץ לנקב או לדקור מזון בזמן שהוא מתבשל על הגריל. פעולה זו גורמת לייבוש הבשר. הקפידו להפוך את המזון על פי הצורך.
- מומלץ לתבל באמצעות מלח רק לאחר הבישול. פעולה זו תמנע את התייבשות הבשר. תיבול הבשר ברוטבי ברביקיו ורטבים המבוססים על סוכר יעשו רק בדקות האחרונות של הצלייה על מנת למנוע שריפה.