יקבי כרמל משיקים יין מבעבע חדש לסדרה האזורית: כרמל ברוט, הסדרה האזורית 2015.
לסדרה האזורית החדשה אשר הושקה לפני חודשים אחדים מצטרף בימים אלה יין מבעבע – כרמל ברוט, משנת בציר 2015. מדובר ביין מבעבע לבן יבש בעל גוף בינוני, מתאפיין בניחוחות של ליים, תפוח עץ ירוק, ולחם קלוי. בעל חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה.
כאמור, היין משתייך לסדרה האזורית שהושקה לפני מספר חודשים. הסדרה האזורית הינה סדרה ייחודית של יינות משובחים המייצגים את מיטב אזורי הכרמים של ישראל. יינות הסדרה מופקים מזני ענבים קלאסיים הנבצרים בכרמים מצטיינים מאזורי היין השונים. היינות מטופלים במסירות, במקצוענות ובדייקנות, על מנת להביא לידי ביטוי את האיכות והאופי המיוחדים לזני הענבים ואזורי הגידול. כרמל ברוט, מצטרף ליינות בסדרה: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה סוביניון-שיראז, גוורצטמינר ורוזה.
על היין
כרמל ברוט, הסדרה האזורית 2015
יין מבעבע לבן יבש, שהופק מ-60% ענבי קולמברד ו-40% ענבי שרדונה מאזור הרי יהודה. הענבים נבצרו מוקדם בסוף חודש יולי ולאחר סחיטה עדינה תססו כ-90% מהיין במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים ו–10% מהם תססו בחביות עץ אלון צרפתי חדשות להוספת מורכבות ומבנה ליין. התסיסה השנייה (Me'thode Charmat) ארכה כחודש במכל לחץ ייעודי ולאחריה המשיך היין והתבגר עוד שישה חודשים על משקעיו, לאחר מכן הוסף לו ה– liqueur de dosage.
על הבציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2015 היו קרים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי. האביב היה קריר והבציר החל ב-10 ימי איחור ביחס לממוצע. חודשים אוגוסט וספטמבר היו חמים מהרגיל וכללו אירוע של סופת אבק. למרות התנאים המורכבים, הצלחנו לייצר יינות מורכבים ואיכותיים.
היין מוכן לשתייה מידית. כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 6 מעלות.
ניתן לרכוש את יינות הסדרה האזורית ברשתות השיווק ובחנויות היין השונות בטווח מחירים שבין 50-55 ש"ח לבקבוק 750 מ"ל.