כך תבחרו את הטלוויזיה שלכם
בואו נודה בזה, כולנו. אנחנו מכורים לטלוויזיה מגיל אפס. בשנים האחרונות התכנים הטלוויזיוניים עלו בכמה דרגות, מה שעוד יותר ממגנט אותנו מול המסך התכלכל. סדרות כמו משחקי הכס, אימפריה ועוד מתבססות על תקציבים שלא היו מביישים אף סרט קולנוע, כוכבי קולנוע מהשורה הראשונה כמו מתיו מקונוהיי, וודי הרלסון, ריס וויטרספון וניקול קידמן מככבים בסדרות טלוויזיה, ובזכות הסטרימר אנחנו יכולים לראות הכל, ומתי שאנחנו רוצים. אז מה בעצם נשאר לנו לעשות מול כל השפע הזה? כמובן, לבחור לעצמנו את הטלוויזיה הכי מפנקת…
להתאים את הטלוויזיה לחדר, למיקום, לזווית ועוד
לפני שאתם יוצאים למסע רכישת הטלוויזיה, כדאי שתשאלו את עצמכם שאלה אחת: למי הטלוויזיה מיועדת, ואיפה תמקמו אותה? אם אתם מייעדים את הטלוויזיה לחדר השינה, אתם לא יכולים לרכוש מסך ענקי, אלא אם כן אתם מתגוררים בארמון וחדר השינה שלכם הוא בגודל של סלון ממוצע. בכל מקרה אחר תצטרכו להסתפק בגודל ממוצע של שלושים ושניים אינצ'. אם חדר השינה קטן מאד, יכול להיות שתצטרכו לרכוש מסך קטן יותר, בגלל החשש שהטלוויזיה תבלוט מהקיר ואז היא "תגלח" לכם את הראש או את הכתף בכל פעם שתעבור לידה. מדידה מדויקת תעזור מאד, כמו גם החלטה מראש היכן תמקמו את המסך החדש. אם יש לך לכם סלון גדול מאד, אתם יכולים לפרגן לעצמכם מסך של 65 אינצ', שבאמת נותן חוייה כייפית של קולנוע. שימו לב שעבור מסך של שישים אינצ' ומעלה, אתם צריכים לשבת במרחק של בין שלושה לשישה מטרים. ככל שאיכות המסך גבוהה יותר, כך מתבטל הצורך במרחק מהמסך מאחר וכמות הפיקסלים גבוהה יותר ועדיין – כדי שהעין תקיף את כל התמונה בנינוחות עדיף להתרחק מעט. שימו לב למיקום שבו אתם מתכננים להציב את הטלוויזיה החדשה: האם מבחינת הזווית שלה, כל מי שיישב בסלון יוכל לצפות בטלוויזיה ללא בעיה? האם היא מוצבת מול חלון גדול, שקרני השמש שבו יכו ישירות על המסך ויסנוורו את הצופה? חשבו על הכל טרם הקנייה, כי אין דבר יותר מעצבן מלהוציא כל כך הרבה כסף ובסופו של דבר לא ליהנות.
לפני הקנייה חובה לערוך סקר שוק
אם אתם מתכוננים ללכת לקניון ועל הדרך להיכנס לחנות החשמל ולרכוש מסך, אנחנו מפצירים בכם שתחשבו שנית. המחירים שונים מחנות לחנות, ולא מתבססים דווקא על המחיר האמיתי של המוצר – לפעמים המחיר מורכב מחישובים שבכלל לא קשורים למוצר, כמו למשל עלות שכירות החנות, מלאי מסכים שצריך להיפטר ממנו בגלל משלוח חדש, מבצעים של היצרן, מבצעים של היבואן, הנחות שקשורות למיסים ועוד ועוד. איך עושים סקר שוק? ברגע שהחלטתם על הדגם שמתאים לכם, היכנסו לאתרים של השוואות מחירים, תבדקו איפה מבצעים, ועוד. אין כלל קבוע איפה זול ואיפה יקר: לפעמים דווקא החנות ליד הבית תיתן לכם את הטלוויזיה שאתם רוצים במחיר הכי נמוך, ובמקרים מסוימים הפער בין המחירים יכול להיות משמעותי.
מה הטלוויזיה שבחרתם יודעת לעשות?
אתם חייבים לשים לב, שמעבר למחיר ולאיכות הצפייה, הטלוויזיה שלכם מוכשרת גם בעוד כמה דברים. למשל, האם היא מעניקה תמיכה בסטרימר? הסטרימר הכי טוב מעניק לכם חיבור לכל טלויזיה, ויודע להפוך גם טלוויזיה רגילה לטלוויזיה חכמה. אבל אם כבר קונים טלוויזיה חדשה, כדאי שהיא כבר תהיה מחוברת עד הסוף. החיבור לסטרימר מעניק לכם שעות של צפייה כיפית ומהנה, שמשחררת אתכם מהצורך לראות רק תכנים של הזכיין שבו אתם מנויים, אלא מאפשרת לכם לראות פשוט כל מה שבא לכם, מתי שמתחשק לכם – כמו במחשב – רק על מסך ענק ובאיכות מעולה.
האם כדאי להזמין טלוויזיה באינטרנט?
האם אתם נוהגים להזמין באופן כללי מכשירי חשמל דרך האינטנרט? אם התשובה היא חיובית, והחוויה שלכם מהזמנה באינטרנט היא סך הכל נעימה, כלומר לא קיבלתם שום דבר שבור, פגום או שונה ממה שהזמנתם – אתם בהחלט יכולים לשקול הזמנה של טלוויזיה באמצעות אחד האתרים שמתמחים בכך. היתרון הגדול הוא מן הסתם המחיר הזול יותר, לפעמים באופן משמעותי, ממחיר המוצר בארץ. החיסרון הוא שמדובר בכל זאת במוצר רגיש מאד, ולמרות שעוטפים אותו היטב הוא עדיין עלול לסבול זעזועים ולחטוף מכות. אתם עלולים לקבל את הטלוויזיה במצב טוב, ולא לדעת שהיא בעצם עברה טילטול שהשפיע עליה, כי מבחוץ היא תיראה ללא רבב. מצד שני, שוב, לעיתים המחיר הוא כזה שאפשר להזמין אפילו שתי טלוויזיות במחיר של אחת בארץ, אז לשיקולכם.