כל מה שרציתם לדעת על הוופלים והעוגיות הכי נוסטלגיים: עם אבי פקר – מנכ"ל חברת מן.
כולנו גדלנו על הוופלים והעוגיות של מן ויש בנו חיבור מיוחד לטעם הנוסטלגי האהוב. מה סוד הטעם הנפלא הזה?
"אכן נוסטלגיה מתוקה כבר 64 שנה. בוודאי יש מי שעוד זוכר את המוצרים של מן ארוזים בקופסאות פח ובהמשך את הוופלים עם האריזה הכחולה-כסופה שנמכרו לפי משקל… הסוד האמיתי שלנו הוא איכות המרכיבים וחומרי הגלם. כל החומרים שלנו הם חומרים הכי איכותיים שיש, מחית אגוזים אמיתית, קקאו משובח, חלבה העשויה מטחינה אמיתית וכו'. אצלנו אין תמציות או תחליפים . אבל מלבד זאת, אני חושב שהסוד המיוחד של מן הוא תהליך ייצור שנעשה כולו באהבה גדולה, כמו גם היות המפעל חמים ומשפחתי מימי בראשיתו בבני ברק ועד היום".
למה כוונתך מפעל משפחתי?
מי שהקים את מפעל מן היו סבא וסבתא שלי, מנחם ז"ל ופנינה רוקח תבדל"א. בשנת 1954 הם החלו לייצר בבני ברק ופלים ועוגיות תחת השם "מן". ביחד הם בנו לאט ובנחישות את מערך הייצור שעבד כולו ידנית, מוצרים שנארזו בקופסאות פח מיתולוגיות, הפצה מחנות לחנות עם סוסיתא קטנה ושיווק בסיסי. בהמשך, גויסו לעסק הדור השני – אמא שלי, ציפי פקר ואחיה – אלעזר רוקח, אשר עבדו באגפי הייצור והאריזה ביחד עם הוריהם והמשיכו את דרכם 40 שנה לאחר מכן. כיום הועבר השרביט לדור השלישי, ואני מנכ"ל החברה ובן דודי כטכנולוג המזון של המפעל".
מדוע הועבר המפעל מבני ברק לרמלה?
"במהלך השנים צמחה החברה והתרחבה, התחלנו מבית מלאכה קטן ועם הזמן עברנו למפעל קטן בבני ברק, שגם אותו הרחבנו בעת הצורך. לאורך השנים הפך המותג "מן" לשם דבר ברחובות העיר ובכל רחבי הארץ ומוצרי החברה הפכו למותג נצחי ומוכר גם ברחבי העולם. עם ההתקדמות הזו נכנסו מכונות חדשות ואוטומטיות, טעמים חדשים נוספו ומערך ההפצה התרחב משמעותית. כדי לתת מענה לצורך הגדל, הועבר המפעל בתחילת שנות ה-90 למקום חדיש ומרווח ברמלה, לשטח המשתרע על פני 13 דונם".
ספר לנו קצת על תהליך הייצור במפעל.
"כל קווי הייצור במפעל הם אוטומטיים, ללא מגע יד אדם ועם כושר ייצור גבוה מאוד בשלושה אולמות ייצור שונים: פס ייצור לעוגיות, פס ייצור לוופלים ופס ייצור נפרד לוופלים המצופים. קווי הייצור הינם ממוחשבים ומופעלים ע"י הצוות הוותיק והמיומן שלנו – הכנסת חומרי הגלם והעברתם בתהליך הייצור והאפייה ועד האריזה נעשה ברובו באופן אוטומטי ע"י מחשב. תהליך הייצור של הוופלים והעוגיות התקדם לאורך השנים, ומה שנעשה פעם בצורה ידנית ע"י סבא וסבתא שלי, נעשה היום בעזרת מכונות מתקדמות ומהירות. ועדיין, אנחנו מקפידים ומוודאים כל שלב בתהליך הייצור על מנת לוודא שמקבלים את המוצר האיכותי והטעים ביותר".
מהם הקווים המנחים הייחודיים של מן?
"סטנדרטים גבוהים בכל תהליך הייצור וחומרי גלם מובחרים ואיכותיים ללא פשרות. כמו כן חשובים לנו הערכים התזונתיים ולכן המוצרים שלנו עשויים ללא שומן טראנס, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים וללא כולסטרול. במקביל לייצור הוופלים והעוגיות המוכרים שלנו, אנו שוקדים כל העת על התחדשות וייצור מוצרים עם רכיבים בריאים יותר, דוגמת קמח מלא, שיבולת שועל ועוד מבלי לוותר על טעם מנצח. עוד ערך חשוב מאוד עבורנו, ובמיוחד בעידן שלנו, הוא עבודה כחול-לבן. כחברה ישראלית שורשית אנו עושים כל מאמץ ולא חוסכים במשאבים להשתמש בחומרי גלם תוצרת הארץ, חומרי אריזה ישראליים וכמובן כוח אדם ישראלי".
אלו מוצרים של מן קיימים על המדף?
"למן מגוון מוצרים רחב, ביניהם ופלים בטעמי שוקולד, לימון, וניל, חלבה, קפה ועוד, ופלים מצופים, עוגיות בטעמי שוקולד, לימון, חמאה, שמנת ועוד, לצד עוגיות מהסדרה הירוקה: עוגיות גרנולה, עוגיות שיבולת שועל ועוגיות מקמח מלא. עוד במגוון- מאגדות ופלים באריזות אישיות וופלים מקמח מלא או ללא תוספת סוכר".
בימים אלו, יצאתם במבצע חרוזים מיוחד. איך משתתפים?
"רוכשים 3 מוצרים מהמגוון הרחב של וופלים ועוגיות מן, מתקשרים לתיבת הטלאול של המבצע שמספרה: 03-9411441, מקליטים השלמה מחורזת למשפט: "גדלתי על הוופלים והעוגיות של מן….. ______________ מן", או שולחים את החרוזים שלכם למייל: mivzaman@gmail.com, ויכולים לזכות בעשרות פרסים משפחתיים וחווייתיים: פרס ראשון: טיסה משפחתית בשמי הארץ. מגוון פרסים נוספים: זוכים בטיולים משפחתיים בטרקטורוני שטח, זוכים בחוויה משפחתית בחדר בריחה, במנויים שנתיים לשבועון "מרווה לצמא" ועוד עשרות זוכים בערכות משפחתיות מפנקות של מוצרי מן במתנה".
מחכים לשמוע את החרוזים המקוריים שלכם. בתאבון ובהצלחה 🙂