להיות מאסטר שף עם השוקולדים של מרס.
מתכונים לקינוחים מפנקים המשלבים את השוקולדים האהובים Bounty ,M&M’s ,SNICKERS ,TWIX.
אז אחרי שראיתם את הפרק המתוק ביותר בתולדות מאסטר שף, בטח גם לכם מתחשק להכין קינוח מושחת וטעים בבית, לא? אם גם אתם מכורים לשוקולדים בכלל ול-Bounty ,M&M’s ,SNICKERS ,TWIX MARS, בפרט. אתם מוזמנים לנסות את המתכונים הבאים של מרס ישראל ולקבל מהאורחים הרבה מחמאות מתוקות.
טרייפל מרס מושחת
המצרכים (ל-8 מנות)
לבראוניז: 400 גרם שוקולד מריר
1 וחצי כוס שמן
6 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 וחצי כוסות סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
2 כוסות + 8 כפות קמח
לקצפת: 4 חבילות שמנת מתוקה להקצפה, 4 כפות אבקת סוכר, 1 שקית אבקת פודינג בטעם שוקולד
להגשה: סירופ שוקולד, סירופ קרמל, 15 יחידות MARS MINIS חתוכות גס
אופן ההכנה
- מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את השוקולד והשמן בקערה וממיסים במיקרוגל.
- מערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב מהיר, עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את 2 סוגי הסוכר, הוניל והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת לשתי תבניות בגודל 20X20 ס"מ ואופים את שתיהן כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מצננים את העוגות לגמרי וחותכים לקוביות.
- בקערת המיקסר מקציפים 2 חבילות שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
- מעבירים לקערה אחרת.
- בקערת המיקסר מקציפים 2 חבילות שמנת מתוקה עם אבקת פודינג שוקולד.
- מרכיבים את הטרייפל: בכלי מיוחד לטרייפל או צנצנת גבוהה שמים קוביות בראוניז, מעליה מזלפים חצי מכמות הקצפת לבנה, מעליה חצי מכמות קצפת השוקולד ומפזרים שברי MARS MINIS. חוזרים על כל השכבות פעם נוספת.
- מזלפים סירופ שוקולד וסירופ קרמל מלמעלה, ומגישים.
מיני פאי טוויקס עם שוקולד וקרמל
המצרכים (ל-8 מנות)
לבצק הפריך: 140 גרם קמח לבן (כוס)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (רבע כוס)
קורט מלח
2 כפות חלב
חלמון
לטופי קרמל: 400 גרם חלב מרוכז ממותק, 200 גרם סוכר חום כהה (כוס לא דחוסה)
75 גרם חמאה, 20 גרם סירופ תירס, 10 חטיפי TWIX MINIS, קצוצים דק
לקרם השוקולד: 150 גרם שוקולד מריר, 50 גרם שמנת מתוקה, לקישוט: 5 חטיפי מיני טוויקס חתוכים לרבעים
אופן ההכנה
- מכינים בצק פריך: מחממים תנור ל-175 מעלות. מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, קורנפלור, חמאה, סוכר ומלח לתערובת פירורית (אם אין, אפשר לעשות את זה בידיים).
- מוסיפים חלב וחלמון ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק.
- מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים גדולים קצת יותר מגודל השקעים בתבנית. מכניסים כל עיגול לשקע בתבנית ואופים כ-12 דקות, עד להזהבה.
- מכינים טופי קרמל: מחממים בסיר קטן חלב מרוכז, סוכר חום, חמאה וסירופ תירס ומבשלים על להבה בינונית עד שמתקבלת תערובת טופי סמיכה ואחידה. מורידים מהאש ומוסיפים את שברי ה-TWIX.
- יוצקים את תערובת הטופי על בסיסי המיני פאי האפויים ומצננים שעה במקרר.
- מכינים קרם שוקולד: ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים שכבה דקה של קרם השוקולד על העוגות ומפזרים רבעי TWIX MINIS לקישוט.