לכבוד חג החנוכה טונה סטארקיסט מציגה את הסופגנייה התוניסאית
בחג החנוכה, אחד ממאכלי החג המסורתיים הוא הסופגנייה. לכל עדה יש את הסופגנייה המאפיינת אותה: הזנגולה העירקאית, הפפנאש הרומני, הספינג המרוקאי ועוד. טונה סטארקיסט מציגה מתכון לפריקסה – הסופגנייה המרוקאית, מלאה בכל טוב.
פריקסה – הסופגנייה התוניסאית (5 מנות)
מצרכים לבצק
חצי ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
חצי כף מלח
רבע כוס שמן
1 וחצי כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
מצרכים למלית
2 חבילות טונה סטארקיסט מסדרת לה סנדביץ'
2 וחצי כפות אריסה
5 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
2 וחצי תפוחי אדמה גדולים שבושלו במי מלך יחד עם הקליפה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
לימון כבוש קצוץ
חופן זיתים שחורים מגולענים
3 עגבניות קטנות חצויות, חתוכות לפרוסות
מלפפונים חמוצים, חתוך (אופציונלי)
מלח
פלפל
מיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה
- שמים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
- מניחים את הבצק מכוסה היטב עד שמכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים, יוצרים לחמניות מאורכות ומניחים שוב לתפוח.
- מחממים שמן ומטגנים עד שהלחמניות מזהיבות.
- לאחר שהתקררו, חותכים את הלחמניות לאורכן.
- מורחים לאורך הלחמניות אריסה ומניחים לימון כבוש.
- מסדרים מעל טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוח אדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ. מתבלים ומוסיפים זיתים שחורים.
- סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.
לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/