חברת ברימאג מציעה את סיר הטיגון הנשלף DF-744 מבית Graetz (גרץ)
יש מי שלא אוהב אוכל מטוגן? מטוגן זה מזון פריך ועסיסי במעטפת קראנצ'ית קריספית וטעימה. אין כמו פינוק הילדים שבחופשה והמשפחה בכלל בארוחות טעימות ומהירות הכנה.
לא ניכנס לשיקולי בריאות וקלוריות, אך אם כבר מעדיפים מזון מטוגן, אנו ממליצים על טיגון בשמן עמוק בו מתקבלת חלוקת חום אחידה על פני כל חלקי המזון ולכן היא נחשבת כיעילה יותר – לתוצאות טעימות ובריאות יותר.
התנסינו בסיר הטיגון הנשלף DF-744 מבית גרץ בשיווק ברימאג, ואנחנו ממליצים על המכשיר שעשה את העבודה במקצועיות ובכמה שפחות ספיגת שמן, תוך טיגון בטמפרטורה נכונה ומדויקת. ראוי לציין כי שמן קנולה ושמן חמניות מתאימים יותר משאר השמנים לטיגון עמוק, תוך מתן עדיפות לשמן קנולה המומלץ כבריא יותר.
כדאי שתדעו כי רק בסביבות ה־150 מעלות מתחילות להתרחש במזון שלל תגובות כימיות שהופכות אותו לשחום וטעים יותר. חשוב לטגן בטמפרטורה הנכונה. כשהשמן חם מדי, המזון ייחרך מבחוץ ולא יתבשל מבפנים. כשהשמן אינו חם דיו, יתארך משך הטיגון, המזון לא יקבל את מכת החום הרצויה וסופו שיספוג הרבה יותר שמן.
לכן, טיגון בשמן עמוק בסיר טיגון איכותי עדיף על טיגון בשמן רדוד. מזון המוכנס לסיר עם שמן עמוק בטמפרטורה המתאימה, מקבל "מכת חום" הגורמת לשכבה החיצונית שלו להיות פחות חדירה לשמן, ובנוסף, משך הטיגון מתקצר. אם נטגן את אותו מזון במחבת הוא יספוג יותר שמן.
אנחנו טיגנו במכשיר פרוסות צ'יפס ובטטה (מירקות טריים), כדורי פלאפל (מתערובת אבקה, רק להוסיף מים), סיגרים ורצועות דג בטמפורה – בטמפרטורה הנושקת ל-190 מעלות. ראוי לציין כי מפלס השמן במיכל נותר כמעט ללא שינוי, מה שמעיד על ספיגת שמן נמוכה (מאוד חשוב להמתין לחיווי על כך שהשמן הגיע לטמפרטורת הטיגון הרצויה).
בין מנת טיגון אחת לשנייה הנמכנו את טמפרטורת השמן, לחיסכון באנרגיה ובשמן.
גם המזון, לאחר שהונח על נייר סופג, כמעט ולא הכתים אותו בשמן. הפריכות התגלתה כמושלמת וחווית הטעם נהדרת. את הקלוריות בחרנו לא לספור.
המכשיר מצויד בשתי נוריות ביקורת ובווסת טמפרטורה – תרמוסטט איכותי – אותו ניתן לכוון ללא פחות מ-7 דרגות חום טיגון מ-130 עד 190 מעלות, בהפרשים של 10 מעלות בין דרגה לדרגה.
כדאי לדעת: טיגון בשמן עמוק מתבצע בטמפרטורה שנעה בין 140 ל-190 מעלות – תלוי מה מטגנים. טמפרטורה נמוכה מתאימה לטיגון מאכלים עבים או בחיתוך גס (כמו סופגניות וירקות גדולים). כשרוצים שגם פנים המזון יתבשל היטב ולא רק המעטפת, טמפרטורה גבוהה תתאים יותר. לרוב המאכלים, כמו דגים, עוף וירקות חתוכים לנתחים קטנים, טמפרטורת טיגון של 180 מעלות תהיה טובה ברוב המקרים.
לאחר הכנסת השמן (עד לקו המקסימום המסומן), נורית חיווי מצב הפעולה תידלק לאדום והשמן יתחיל להתחמם. לאחר כ-10 דקות, השמן יגיע לטמפרטורה שנקבעה. בשלב זה הניחו את סלסילת הטיגון אל תוך הסיר הניתן להסרה. תמיד הקפידו על מכסה סגור בזמן הטיגון ולאחר ששארית השמן נוקזה, הרימו את סלסילת הטיגון והוציאו החוצה את המזון המטוגן.
כדאי לדעת: אם אתם מטגנים לעיתים נדירות, יש לאחסן את השמן המשומש במקרר במיכל נפרד, מכוסה היטב.
סיר הטיגון המדובר מופיע בנפח משפחתי אידיאלי של 4 ליטר. הסיר עשוי נירוסטה מוברשת איכותית, בעיצוב מלבני. למוצר ידית קרה למגע המחוברת לסלסילת טיגון ומכסה נשלף עם חלון הצצה. לסיר הטיגון פילטר קבוע ושתי ידיות נשיאה נוחות במיוחד הנמצאות בשני צידי המכשיר.
המוצר גם התגלה כידידותי למשתמש לאחר הטיגון. הוא ניתן לפירוק בזמן הניקוי ומיכל הטיגון שלו מצופה אמייל לניקוי קל ומהיר, כאשר המכסה והסיר הניתן להסרה מתאימים לניקוי במדיח כלים.
המוצר מגיע עם שנת אחריות מלאה.
המחיר המומלץ: 199 ש"ח.
לאתר חברת ברימאג, לחצו כאן >>
לדף המוצר באתר ברימאג, לחצו כאן >>