לקראת חופשת הקיץ – איך לבחור ביטוח נסיעות לחו"ל?
היום כבר כמעט אף אחד לא טס לחו"ל בלי לעשות קודם ביטוח נסיעות לחו"ל. האמרה "כל מה שעלול להשתבש, אכן ישתבש" עלולה לתפוס כל אחד בזמן ובמיקום הכי לא מתאימים: באמצע חופשה, במדינה זרה שבה אין לנו כתיירים אפילו איפה להתאושש אם אנחנו לא מרגישים טוב.
אם תצטרכו לקצר את החופשה בגלל שבירת רגל או מחלה, למשל, כדאי שיהיה לכם ביטחון שמישהו ישלם לכם על זה, או לפחות יפצה אתכם. אם תצטרכו אשפוז בבית חולים, ניתוח חירום או שתצטרכו הטסה רפואית מיידית לארץ, ללא ביטוח נסיעות אתם תצטרכו למכור את הבית שלכם כדי לממן את כל זה. השאלה, כמה לשלם עבור ביטוח הנסיעות לחו"ל? יש הרבה חברות, הרבה מחירים והרבה סוגי כיסוי. ביטוח אחד מכסה לכם הטסה של קרוב משפחה לחו"ל, כדי שישהה אתכם במקרה של קיצון רפואי שקרה לך דווקא שם, ואילו ביטוח אחר לא כולל את הסעיף הזה אבל עולה דולר פחות.
מה עושים, ואיך מחליטים על איזה ביטוח ללכת?
לכל חברת ביטוח יש מחיר אחר, וכיסוי אחר. כלומר אתם יכולים לחשוב שבגלל שעשיתם ביטוח נסיעות לחו"ל אז אתם יכולים ללכת לאיבוד בכיף על הקילימנג'רו ומיד יזעיקו לכם מסוק חילוץ, ולמעשה הכיסוי שלכם לא כולל סעיף כזה בכלל. אז מי נותן מה ובכמה?
כדי שזה יהיה הוגן, הכנסנו בכל השאלונים את אותם פרמטרים: בחור, יליד שנת 1980, ללא מחלות רקע, שטס לארה"ב בחודש יולי, לשבוע.
שירביט
חברת הביטוח שירביט מציעה סכום של 11.7 דולר לשבוע, וכוללת בפוליסה שלה גם הטסה רפואית לארץ אם הלקוח יזדקק לכך, ללא תוספת תשלום. עוד בכיסוי: הוצאות אישפוז, פינוי יבשתי או אווירי, הוצאות אישפוז והוצאות רפואיות שלא במסגרת אישפוז. כמו כן, הכיסוי כולל גם העברת גופה, לא עלינו. טיפול חירום בשיניים יכוסה עד 500 דולר, כמו גם כרטיס נסיעה חזרה לארץ, קיצור או ביטוח נסיעה עד 6,000 דולר, הוצאות עבור מלווה – עד 3,000 דולר, איתור וחילוץ עד 200 אלף דולר, הארכת שהות בחו"ל עד 300 דולר ליום. לא כלול – תאונות אישיות, הטסה של בן משפחה ועוד. השתתפות עצמית – חמישים דולר.
הפניקס
בחברת הפניקס תשלמו 14 דולר, ותקבלו חבילה די דומה, למעט כמה אלמנטים משודרגים: ללא השתתפות עצמית, טיפול שיניים כלול במחיר, כרטיס טיסה לישראל עד 3,000 דולר, הוצאות עבור מלווה עד 2,000 דולר, הטסה של בן משפחה קרוב לחו"ל עד 2,000 דולר. כיסוי עד 150 דולר לאובדן מזוודה, תיק או מסמכים. גם פה אין כיסוי לתאונות אישיות.
הראל
חברת הביטוח הראל מבקשת 17.9 דולר, ונותנת דווקא פחות: אין כיסוי להטסת קרובי משפחה לחו"ל, הארכת שהות בחו"ל עד 150 דולר, טיפול שיניים עד 400 דולר, השתתפות עצמית של חמישים דולר, וכרטיס טיסה חזרה לארץ עד 1,000 דולר.
מנורה מבטחים
מנורה מבטחים מבקשת 18.2 דולר ונותנת מאה דולר להארכת שהות ליום (בארה"ב וקנדה עד 200 דולר), סעיפי תאונות אישיות והטסה של קרוב משפחה לחו"ל לא קיימות בכיסוי, הוצאות עבור מלווה עד מאה דולר ליום, טיפול שיניים חירום עד 1,500 דולר, כרטיס טיסה לישראל עד 1,500 דולר, השתתפות עצמית של שלושים דולר, שאר הסעיפים כלולים במחיר הפוליסה.
מי מציע ביטוח חינם לחמישה ימים?
חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד וענקית הביטוח AIG מציעות חמישה ימי ביטוח ביטוח נסיעות לחו"ל חינם, בכיסוי הרחב: הוצאות אשפוז עד מיליון ומאתיים וחמישים אלף דולר), טיפולים שלא במסגרת אשפוז, פינוי ממקום האירוע לבית החולים, הטסה רפואית לישראל, תמורת סכום קטן אתם יכולים להוסיף עוד כמה סעיפים שיאפשרו לכם לטוס ללא דאגות, למשל סעיף של החזרת הילדים לארץ (במידה וחלילה קורה משהו), עיכוב טיסה, דחייה או ביטול הטיסה, ועוד. עוד כלולים בפוליסה: תרופות עד 450 דולר, הטסת מלווה עד 2,000 דולר, הארכת שהות בחו"ל עד 3,000 דולר, טיפול חירום בשיניים עד 1,000 דולר. מאחר ואין פה כלל הוצאות ראשוניות על ביטוח הנסיעות, אפשר להגיד שלפחות כרגע, מדובר בביטוח הכי זול עם רמת כיסוי די זהה לשאר המתחרים.