לקראת ט"ו בשבט (שיחול ב-11.2), שלומי נחום, שף מתחם הנופש NEA בשבי ציון, מציע מתכונים מיוחדים עם צורת הגשה קצת אחרת – בעציצים!
כפר הנופש ניאה מביא לישראל את בשורת חופשת ההאמפטונס המסורתית של תושבי ניו יורק. מדובר בכפר נופש פסטורלי במרחק של כשעה נסיעה מהמרכז, המשתרע על כ-25 דונמים של מדשאות ושבילים, עצים עליהם נתלו ערסלים מפנקים, חוף ים במרחק הליכה, שני מבנים מרכזיים אשר עוצבו ברוח הנוף ומתמזגים בו באופן טבעי ומתחם וילות פרטיות.
המבנה המרכזי הראשון כולל 44 חדרים זוגיים מפנקים, בר, חדר אוכל בסגנון eat whit מרכזי ואולם כנסים. מבנה נוסף הנו מבנה הספא של הכפר בו קיימים 24 חדרי ספא זוגיים ועוד 6 חדרי טיפולים. מתחם האירוח השלישי בניאה הנו מתחם סוויטות הגן בו נבנו 6 וילות כפריות כאשר לכל אחת מהווילות שני חדרי שינה, סלון לאירוח ובריכה פרטית.
והנה המתכונים המיוחדים והמקוריים לקראת ט"ו בשבט:
"עציץ" ירוקים וחסות / קרם לימונים צלויים בטאבון / סומק
לסלט
- חסה ערבית
- חסה סלנובה
- עלי חמציץ
- עלי עלת' (עולש בר)
- ג'רג'יר ( גרגר נחלים)
- בצל ירוק
- עלים של נענע
לקרם לימונים צלויים
- לימונים טריים
- דבש איכותי
- שמן זית כתית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
לקרם
- מקלפים את קליפת הלימונים בסכין ומשתמשים רק ב"בשר" הלימון ללא הקליפה.
- מניחים בתבנית אפייה את הלימונים בשלמותם וצולים כחצי שעה על חום של 250 מעלות.
- לאחר מכן מניחים את התוכן שנצלה במסננת ומסננים. את התוכן שנשאר במסננת כגון גרעינים זורקים ואת הנוזל מניחים להצטנן. לאחר מכן מוסיפים דבש וטורפים במטרפה יחד עם שמן זית עד להסמכה וחיבור של נוזל ושומן.
- מתבלים במלח ופלפל.
לעציץ
- שוטפים את עלי החסות ועלי עשבי התבלין. מניחים במי קרח כשעתיים לפריכות לפני הגשה.
- מסננים, מייבשים ומסדרים את העלים על כל סוגיהם בתוך העציץ.
אופציית הגשה
- על צלחת מניחים נייר עיתון חום. מזלפים שמן זית ומפזרים סומק.
- את העציץ מניחים על צלחת ובעת האכילה שופכים את תוכן העציץ על הצלחת עם השמן זית והסומק ומתבלים בקרם לימונים צלויים.
- ניתן לשלב גבינה מלוחה מפוררת. המלצת השף: ג'יבנה ערבית (הגבינה של הכנאפה).
מתכון לקינוח "עציץ" טירמיסו קלאסי
העציץ בנוי משכבות של קרם מסקרפונה ובישקוטי תבול באספרסו ואמרטו דיזרנו ומעל שכבה של קרמבל אדמה. לצד זה אנו מגישים דובדבני אמרנה.
רכיבים
לקרם מסקרפונה
- גבינת מסקרפונה
- סוכר
- מקל ווניל
- שמנת מתוקה
- גרידת הדרים
לבישקוטי
- עוגיות בישקוטי (ביצים)
- נוזל אספרסו מסונן
- סוכר
- אמרטו דיזרנו
לקרמבל "אדמה"
- אבקת קקאו
- חמאה
- סוכר
- קמח
אופן ההכנה
קרם מסקרפונה
- מקציפים שמנת עם סוכר ווניל וגרידת הדרים עד למצב יציב.
- מקפלים לתוכו גבינת מסקרפונה ומניחים במקרר להתייצבות.
לבישקוטי
- מערבבים נוזל אספרסו חם מסונן עם סוכר ואמרטו ומצננים.
- לאחר מכן טובלים את עוגיות הבישקוטי בנוזל ומסדרים שכבות בעציץ.
- לאחר שכבה של עוגיות מזלפים שכבה של מסקרפונה, עד למילוי ה"עציץ".
לקרמבל
- מערבבים את כל מרכבי הקרמבל למעיין בצק שטרוייזל.
- מקררים ואופים בתנור שחומם מראש לכ-10 דקות.
- מצננים ומפוררים יחד עם אבקת קקאו נוספת.
- מגישים עם דובדבני אמרנה.
"עציץ" לחם זיתים וחוביזה / אפוי בענפי עץ זית
מתכון ל-6 יחידות לחם אישי
לבצק לחם
- 1 ק"ג קמח
- 25 גרם שמרים
- 20 גרם סוכר
- 30 גרם מלח
- 600 מ"ל מים
- 35 מ"ל שמן זית כתית
- זית מגולען וקצוץ גס
- עלי חוביזה קרועים גס
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, מים, שמרים וסוכר ולשים כרבע שעה.
- מוסיפים את שמן הזית, זיתים ועלי חוביזה וממשיכים ללוש כחצי שעה נוספת עד למסה אחידה.
- לאחר סיום הלישה מניחים לתפיחה כשעתיים וחצי.
- אחרי התפיחה לשים ידנית שוב (מוציאים אוויר מהבצק).
- מכדררים לכדורי בצק ונותנים לבצק לתפוח שוב.
- מחממים תנור אפייה ל-250 מעלות.
- לאחר שכדורי הבצק תפחו מניחים אותם בתוך עציץ חימר (רצוי לשמן מעט את הכלי לפני) ומחדירים לתוכו ענפי עץ זית בגודל הרצוי שהושרו במים כשעתיים לפחות (לקצר את תהליך שריפתם) ומתפיחים שוב.
- אופים בתנור שחומם מראש.
אופציית הגשה
- מומלץ לקרוע את הלחם בעודו חם ולהגיש עם ט'בחה של עגבניות בפחמים.