לראשונה: חברת פסקוביץ נכנסת לתחום ירקות קפואים ברמת "פרש פרוזן" שיוצרו ע"י חברת Masfrost מאירופה.
חברת פסקוביץ, שהינה מהחברות הגדולות בישראל בתחום ייבוא ושיווק דגים ובשר, תשווק סידרה של כ-15 ירקות מוקפאים ברמת "פרש פרוזן", שיוצרו בשיתוף פעולה עם חברת Masfrost מאירופה.
הסדרה כוללת: אדממה – פולי סויה בתרמילים מוקפאים, תחתיות ארטישוק מוקפאות, תירס מוקפא, אפונה מוקפאת, גזר גמדי מוקפא, שעועית ירוקה מוקפאת, שעועית צהובה מוקפאת ושעועית ירוקה שלמה מוקפאת.
חברת Masfrost הינה יצרנית תבואה חקלאית ובבעלותה שדות לגידולי ירקות הגדלים בליווי אגרונומים ומפעלים לייצור מוצרי ירקות קפואים, והיא תייצר עבור פסקוביץ סדרה של ירקות קפואים ברמת "פרש פרוזן" שעברו גידול, ייצור ופיקוח של משגיחי כשרות מישראל.
סדרת הירקות קפואים ברמת "פרש פרוזן" כוללת:
אדממה – פולי סויה בתרמילים מוקפאים, תחתיות ארטישוק מוקפאות, תירס מוקפא, אפונה מוקפאת, גזר גמדי מוקפא, שעועית ירוקה מוקפאת, שעועית צהובה מוקפאת ושעועית ירוקה שלמה מוקפאת.
כשר למהדרין.
משווק באריזת 400 גרם.
מחיר מומלץ לתחתיות ארטישוק: 13.90 ש"ח.
מחיר מומלץ לאדממה – פולי סויה: 8.90 ש"ח.
להשיג ברשתות השיווק.
סגולות אדממה – פולי סויה בתרמילים מוקפאים
הסויה הינה קטנייה שמקורה בסין וממה מפיקים חלב סויה וטופו. האדממה הוא סוג מסוים של פולי הסויה, שנקטף כשהצמח עדיין בשלב גדילה מוקדם יחסית ובצבע ירוק. האדממה – פולי הסויה מתאימים מאוד לשימוש כחטיף וכתוספת לסלטים. לאדממה תועלות בריאותיות רבות.
- פולי הסויה מהווים גורם מעכב למחלות והזדקנות. הוכחה לכך ניתן למצוא בעמים הסיני והיפני, אצלם הסויה מהווה יותר מ-10% מהתפריט. הדבר מתבטא גם בשיעור נמוך של מחלות הסרטן.
- חלבון הסויה מכיל ספונינים. הוכח כי רכיב זה הינו בעל השפעה חזקה בתחומים הבאים: מניעת מחלות סרטן, הפחתת רמות גבוהות של כולסטרול, מניעת מחלות לב.
- הסויה מכילה כמות ניכרת של לציטין, שהינו מרכיב חיוני לניקוי מערכת כלי הדם, מסייע באיזון כולסטרול ובמניעת טרשת עורקים. הלציטין חשוב לעיכול שומנים ולהרזיה.
- בנוסף מכילה הסויה גם ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול, ולכן מסייעת בשיפור הזיכרון והעברת מסרים במערכת העצבים.
- הפיטואסטרוגן המצוי בפולי סויה הוא בעל השפעה על מערכת ההורמונלית הנשית. מסייע להסדרת המחזור, להקלה על תופעות גיל המעבר ולמניעת דלדול עצם (אוסטאופורוזיס). כמו כן, יש הטוענים שיש לו פעילות אנטי-סרטנית, במיוחד בסרטן השד, מעי הגס, פרוסטטה ועוד.
- יחד עם מרכיבים נוספים, מפחית כולסטרול, ומעכב את התהליכים התורמים להסתיידות העורקים. לכן, חשוב לצרוך 25 גרם חלבון סויה גם לטיפול במחלות לב, כלי דם וטרשת עורקים (לפי הצהרת ה-FDA).
הסגולות הבריאותיות של הארטישוק
- מסייע בשיקום הכבד – מסייע ומגן על הכבד, משקם את תאיו ומגביר פעילות והפרשה מיצי מרה.
- משפר פעילות מערכת העיכול – טעמו המריר של הארטישוק גורם ליצירת מלחי מרה והפרשתם אל התריסיון, בנוף הוא גורם להפרשת חומצת קיבה ואנזימים שונים שעוזרים בעיכול המזון שאנו אוכלים.
- מסייע בהורדת כולסטרול – אכילת ארטישוק גורמת להפרשה מוגברת של מלחי מרה המכילים גם כולסטרול אל המעי וכתוצאה מכך ישנה ירידה של כולסטרול בדם. הסיבים המסיסים מסייעים גם הם לירידה ברמות הסוכר והכולסטרול בכך שהם מעקבים את ספיגתם במחזור הדם.
- עוזר נגד כאבים כדוגמת דלקות כרוניות, דלקת מפרקים, גאוט ועוד. לארטישוק יש יכולת לשתן ולהפריש חומצות שתם שגורמות לדלקות מפרקים ומגבירות את רמת הכאב לסובלים מגאוט.
- שומר על הראייה – הארטישוק עצמו מכיל מינרלים שונים כגון אשלגן, מגנזיום וסידן ומעט מאוד נתרן, כך שהוא יכול להיות מזון מומלץ לאנשים אשר סובלים מלחץ דם גבוה ובצקות. בנוסף, הוא מכיל מגוון ויטמינים ונוגדי חמצון שונים, כמו: ויטמין C ולוטאין. הלוטאין הינו חומר חשוב לבריאות העיניים ומונע התנוונת של רשתי העין ומומלץ לטיפול בקאראקט.