מה המשקה הפופולרי ביותר בחורף?
בימים הקרים לא תמיד מתחשק לפתוח בירה קרירה אלא דווקא לחמם את הגוף באמצעות יין אדום, מגוון ליקרים, סנגריה טובה או כוסית של משקה סיידר המשלב יין טעים.
אספנו עבורכם מספר משקאות אלכוהוליים שיהפכו את החורף הזה לקצת יותר חמים. הכינו בבית בקבוק יין שרדונה, יין אדום כלשהו וקוניאק והפכו את הערבים הקרירים לחגיגה מפנקת ועריבה לחיך.
סיידר תפוחים עם יין: לערב חמים בסטייל
הסיידר המוכר העשוי מתפוחים זוכה לגרסה חורפית המגיעה אלינו ישירות מהפאבים במדינות הקרירות בארה"ב. שילוב של תה עשוי מתפוחים ועשבי תיבול או בגרסה המקורית העשויה מתפוחים החתוכים לקוביות ומבושלים לאורך זמן עם קינמון, רבע כוס יין ומספר כפות סוכר חום. הסיידר מוגש כשהוא חם, אך לא רותח על מנת שיהיה ניתן ללגום אותו בתוך זמן קצר לפני שאדי האלכוהול יעלמו באוויר החורף הסגרירי.
טעמו של הסיידר מזכיר מעט גרסה נוזלית של שטרודל תפוחים ולא בכדי – המרכיבים שלו כמעט זהים. התוספת של יין לטעמים הללו מוסיפה חמיצות המשתלבת בצורה מושלמת עם טעמי הפרי במשקה. זהירות, אחרי כוס אחת כזו קצת קשה להפסיק.
סנגריה חמה ומפנקת: כוכבת הערב במסיבות פרטיות בחורף
המשקה החמים המזוהה אולי יותר מהכל עם החורף הוא הסנגריה. שילוב מנצח של מרק פירות מוכר עם יין חמים. איך מכינים את החגיגה הזו? בחרו את הפירות האהובים עליכם ביותר – תוכלו להשתמש בתפוחים שנשארו מהסיידר החם, בתפוזים או בדובדבנים. שילוב שלכל השלושה יעניק למשקה טעם נפלא. חממו את הפירות עם יין אדום (רצוי יבש) והמיסו בו סוכר חום לאט לאט על אשנמוכה. אל תתנו לנוזל הנפלא לרתוח לגמרי על מנת שלא לשרוף את הסוכר וליצור שאריות קרמל.
את הסנגריה רצוי להגיש מספר דקות לאחר שהכנתם אותה, על מנת שהמשקה יספיק להצטנן ולקבל את טעמו הסופי, לאחר מכן הגישו אותו בסטייל בכוסית יין. למהדרים – אפשר להוסיף מזלגות קטנים עשויי פלסטיק על מנת שהאורחים שלכם יוכלו לשלוף את שאריות הפרי מהמשקה. אפשר להגיש את הסנגריה גם ללא פירות – על ידי סינונם לפני ההגשה.
ליקרים מומלצים לחורף
אם אינכם רוצים לטרוח הרבה בהכנת משקאות תוכלו להגיש מגוון רחב של ליקרים המוגשים בטמפרטורת החדר. בין הליקרים האהובים ביותר תמצאו את ליקר האמרטו – ליקר שקדים שמשתלב מצויין עם עוגיות בטעמי אגוזים ושקדים, אייריש קרים, כוסית של קוניאק או ויסקי, ליקר דבש מתקתק של ג'ק דניאלס או בגרסתו הנוספת -הברנייגר הגרמני. ליקרים מעניקים את התחושה החמימה במהירות שיא אך מכילים כמות גדולה יותר של אלכוהול מהמשקאות המבוססים על יין.
מי הזיז את השוקו שלי?
בחורף, גם משקה פשוט ותמים כמו השוקו זוכה לחיזוק אלכוהולי והופך למשקה חמים ומפנק. אפשר להכין את השוקו מאפס באמצעות חימום של קקאו, סוכר וחלב בסיר קטן ולאט לאט לטפטף לתוכו מגוון של ליקרים. נסו ליקר בטעם אגוזים, ליקר בננה, ליקר שוקולד או אפילו מעט וודקה או ליקר קפה. כל אלה בעוצמות שונות יכולות לשדרג את השוקו ממתיקות קלה למעדן אלכוהולי שווה במיוחד. מחפשים דרך מרתקת להגיש את המשקה הנפלא? הוסיפו חתיכות קטנות של מרשמלו לבן על שפת הכוס. כאשר האורחים שלכם ילגמו את השוקו המרשמלו ימס ויוסיף מתיקות נפלאה.
פונדו גבינה עם יין לבן
נכון, הפעם לא מדובר במשקה נטו, אלא בכמעט מאכל. אך אי אפשר לדבר על משקאות חורף אלכוהולים מבלי להזכיר את האפשרות הטעימה של פונדו עשוי ממיקס של גבינות (כמעט כל גבינה קשה שתוסיפו למיקס הזה תיצור חגיגה אמיתית – רצוי לשלבם מוצרלה, פרמזן, גבינה כחולה, רוקפור, פרובילון וגבינות נוספות. על מנת להעניק טעם מיוחד למעדן הנפלא הוסיפו יין לבן והגיעו עם פירות, ירקות או עם רצועות לחם קלוי. המחמאות בסוף הערב מובטחות.
לסיכום, משקאות החורף המערבים אלכוהול החל מיינות ועד לליקרים כבדים הופכים את העונה הקרה מאפרפרה מעט לחגיגה של טעמים וניחוחות. נסו בהתחלה את המשקאות השונים בבית, לבד – אל תפחדו להעיז ולהוסיף תבלינים שונים וליצור גרסה אישית משלכם לכל משקה. לאחר מכן, תוכלו להזמין אורחים לערב מיוחד של משקה וגבינות עם היצירות שהכנתם לבדכם.