מה עושים בסיור מקדים בחדר הלידה?
סיור מקדים יאפשר לך לראות את חדרי המיון, הלידה והתינוקייה ולהיערך בהתאם לקראת התאריך המשוער. למה כדאי לשים לב? הנה כל התשובות.
לפי דו"ח שפורסם בשנת 2014, מדי שנה נערכות בישראל כ-178 אלף לידות ב-27 מרכזים רפואיים. מתוכן, כ-173 אלף הן לידות של הריון יחידני בעוד השאר הם לידות תאומים, לידות בניתוחים קיסריים ולידות מכשירניות. עוד מעניין לגלות שמדי יום נערכות כ-500 לידות במרכזים הרפואיים ברחבי הארץ ושאחוז לידות החי עלה ב-2.95% מאז שנת 2000.
על אף האמור לעיל, נשים בהריון שעומדות ללדת בדרך כלל מעדיפות לראות את חדרי הלידה מקרוב ורק לאחר מכן הן נרגעות. כמו כן, סיור מקדים בחדר הלידה מאפשר לנשים לשאול שאלות, להציג בקשות ולקבל תמיכה ועזרה עוד לפני התאריך המשוער.
החל מהקבלה ועד השחרור – כל מה שכדאי לך לדעת
בתי החולים מציעים סיורים מודרכים בחדרי הלידה כחלק מקורס הכנה או כביקור חד פעמי. מטרת הסיורים היא לשכנע את הנשים ללדת באותו בית חולים, כי המוסדות הרפואיים הרשמיים מקבלים כסף מהמדינה על כל יולדת שמגיעה אליהם.
בשלב הראשון של הסיור המקדים ייקחו אותך לאזור הקבלה ויראו לך את הנהלים של בית החולים. נהלי הקבלה יכולים להשפיע על כל מהלך הלידה, לכן חשוב לבחור בית חולים שבו מחזיקים בגישות דומות בנוגע לרישום, למעקב במוניטור ולמעבר מחדר המיון לחדר היולדות.
בשלב השני תיכנסי לחדרי הלידה ותראי את ההבדל בין חדרי לידה טבעית וחדרים רגילים. היות ולידה היא אירוע ארוך שמושפע משורה ארוכה של משתנים, תמיד כדאי להתייעץ עם נציגות מחלקת היולדות ולברר מה הכללים בחדר הלידה במידה ומשהו חלילה משתבש. כמו כן, בחלק מבתי החולים מתבצע הסיור בחדרי הלידה הטבעיים בנפרד מהסיור הרגיל.
השלב האחרון של הסיור המקדים מתייחס למה שיקרה אחרי הלידה. כאן יראו לך לא רק את חדרי הלידה אלא גם את חדרי ההמתנה, חדרי היולדות והתינוקייה. זה השלב הנכון לברר לגבי שעות הביקור ולשאול כמה זמן אפשר להישאר עם התינוק אחרי הלידה בחדר הלידה, האם יש ביות מלא, חלקי או גמיש וכמה יולדות יש בכל חדר.
כך תפיקי את מלוא התועלת מהסיור
מטרת הסיור המקדים היא כאמור להעניק לך ולמשפחה תחושת ביטחון. עם זאת, עלייך לקחת אחריות ולנסות להפיק את מלוא התועלת ממנו באמצעות הכנה מוקדמת. יש להגיע עם כל השאלות הרלוונטיות לגבי חדרי הלידה ולתאם ציפיות בנוגע לאיסוף דם טבורי, יועצת הנקה או בדיקות וחיסונים.
ככל שמקדימים לוודא את הנושאים האלה, כך מונעים עוגמת נפש ברגעים הקשים של אחרי הלידה ולפני השחרור. בנוסף, רצוי להגיע לפחות לשני סיורים מקדימים בשני בתי חולים שונים כדי להתרשם מההבדלים בגישות ובאידיאולוגיה.