ממש בקרוב נחשף לאחד הפרויקטים המסקרנים של השנה. ב-9 ביולי תושק בתל אביב תערוכת הצילום COLORFOOD של צלם המזון המוביל דן לב בשיתוף חברת חמת. התערוכה מציגה חיבור מרתק ואמנותי בין קולינריה, עיצוב פנים וצילום – שלושה מעקרונות האסתטיקה המרכזיים. אז רגע לפני התערוכה עצמה, קבלו הצצה ראשונית למאחורי הקלעים…
כאשר שפים, אדריכלים ומעצבי הפנים המובילים בארץ נרתמים לפרויקט משותף, זאת בהחלט סיבה גסטרונומית למסיבה. פרויקט הצילומים COLORFOOD, אותו יזמו הצלם דן לב ועילית אנגל, יוצא לאור שוב, הפעם לרגל השקת ברזי קיטשן דיזיין של חמת. זוהי תערוכת צילומים שנוצרה מתוך אהבה למזון, עיצוב ואמנות – ומה שמחבר ביניהם.
שפים בולטים כדוגמת חיים כהן, אביב משה, אורי שטייניץ, יוגב ירוס ונוספים, ולצידם אדריכלים ומעצבים מהשורה הראשונה, יונתן מונג'ק, דנה אוברזון ושירלי דן ועוד רבים וטובים, יצרו מנה באינטרפרטציה אישית בהשראת אחד האלמנטים הבולטים במטבח – הברז.
תערוכת ה-COLORFOOD הראשונה הוצגה לפני מספר שנים בסלון יפו לאומנות ומאז נדדה מתל אביב למילאנו איטליה, לויילה דנמרק ולמרסיי צרפת. זאת ועוד, עם השנים הפכה לשפה אותה מלמדים ביום בבתי ספר ובסדנאות לצילום מזון – שפה אומנותית חדשה המעניקה לצלם ולשף חופש יצירה אמיתי.
שיתוף הפעולה בין דן לחברת חמת מתבסס על ההכרה שפרטי עיצוב הבית, וביניהם הברזים, הפכו עם השנים ליצירות אמנות של ממש, ושזירתם כאלמנט מרכזי בצילומי התערוכה השנתית רק מחזק מגמה זאת.
השקת הקולקציה החדשה של ברזי חמת מלווה בתערוכת צילומים אומנותית בהשראת עולם המים. כל אחד סיגנן ועיצב מנה מרגשת, צבעונית, מלאת השראה והרבה כוח, עם הדימוי האישי שלו לעולם המים. תהליך היצירה הורכב מחומרי הגלם שבמטבח, פשוטים ומורכבים כאחד – כל משתתף על פי בחירתו האישית. התוצאה מרהיבה וייחודית, עם 13 צילומים עוצמתיים, המעוררים את כל החושים.
השף אבי שטייניץ בחר לקרוא ליצירתו "ניצוצות של כתום", עם מערום של מאכלים כתומים – פלפל, בטטה, דלעת, סלמון, משמש ותפוז סחוט מלמעלה. האדריכלית דנה אוברזון בחרה להכין פסטה שחורה שנדמה שנשפכת על מדרגות שיש קררה, ואילו האדריכל מורן פלמוני בשיתוף עירית בירן – סטודיו Now Pottery, בחרו לקרוא ליצירתם "סחף" תוך שימוש מקסים בפרחי, זרעי ומשיכות חרדל על מצע של חימר רטוב.
אתר חברת חמת: www.hamat.co.il.