מרק ותה: כל הטיפים לתזונה נכונה בחורף
החורף כבר כאן ומבחינתנו זה אומר התאמה מסוימת בתפריט האוכל והשתייה. מה היתרונות של תה, מתי אוכלים את המרק ומה עושים בשביל להרגיש שבעים? הנה כל הטיפים שכדאי להכיר.
התזונה משפיעה על כל היבט בחיים שלנו ומטבע הדברים יש לה חשיבות מיוחדת בכל מה שנוגע להתמודדות עם החורף. כאשר הטמפרטורות בחוץ צונחות והגוף מתעייף מהר, אין משהו טוב יותר מאשר לחזק אותו בעזרת תה ירוק וגיבוי של מאכלים מתאימים. בנוסף, כולם מכירים את היתרונות של מרקים וכדאי לנצל את ההזדמנות בשביל להעשיר אותם בקטניות ובדגנים מלאים.
ראשית, חסך חורפי כתוצאה מהיעדר שמש מחייב הוספה של ויטמין D לתפריט היומי. הויטמין חשוב לבריאות העצמות, הוא עוזר לתהליך ספיגת הסידן בגוף ובעזרתו ניתן להפחית את הסיכון לסרטן במעי הגס, השחלות והשדיים. מבחינת תזונה, הויטמין מחכה בעיקר במאכלים כמו כבד, דגי סלמון והרינג, חלמון ביצה ומוצרי חלב.
שנית, גם בחורף צריך להמשיך לגוון את התזונה היומית עם פירות וירקות. אמנם בתקופה הזו היצע הפירות נמוך משמעותית מאשר בקיץ, אך כמעט בכל מכולת אפשר למצוא תפוזים, תותים, אשכוליות ואפרסמונים. אפשרות אחרת היא להישאר עם פירות קלאסיים כגון אגס ותפוח ולהכניס לפחות 2-3 צבעים של ירקות לכל ארוחה.
איך אוכלים נכון?
תדירות הארוחות חשובה לא פחות מאשר הרכב התפריט הקולינרי. מי שנמצא במקום סגור לא אמור לבזבז יותר מדי אנרגיה על החימום של הגוף, אך דווקא חוסר המעש עלול לגרום לשעמום ולנשנושים מיותרים. לפיכך, כדאי להקפיד לאכול 3 ארוחות ביום שבהן ארוחת בוקר, צהריים וערב ולצרף משהו קטן ובריא כל כמה שעות כדי למנוע הצטברות רעב.
חוץ מזה, בעונה הקרה אנחנו נוטים לוותר על סלט טרי כי לא נעים לנו לאכול ירקות קרים מהמקרר, אבל בהחלט אפשר להוציא אותם כחצי שעה לפני הארוחה ולשמור על ערכם התזונתי. בשביל לאכול נכון ניתן לשמור על ירקות בטמפרטורת החדר כל עוד היא לא גבוהה מדי וכמובן שאפשר להחליף את הגלידות בסלט פירות.
הדברים הקטנים שעושים הבדל גדול
תקופת החורף מעניקה לכולנו הזדמנות לשנות דברים מסוימים בתפריט כדי להפיק מהם תועלת גדולה. מומלץ להתחיל עם החלפת מים קרים בתה צמחים ללא סוכר או תוספות כדי למלא את הגוף במכסת הנוזלים הדרושה, להמשיך עם החלפת האורז והפסטה בדגנים מלאים ולקנות בטטות במקום תפוחי אדמה. אלו הרגלי תזונה משביעים יותר ובתקופת החורף יש להם ערך מוסף.
לבסוף, כדאי לנסות לפתוח את הארוחה עם מרק כדי להקטין את כמות האוכל שנכנס לגוף בהמשך ואפשר לשלב יוגורט בארוחות הביניים. השאיפה גם בהקשר הזה היא להישאר שבעים ולעבור את החורף בשלום בלי לצבור יותר מדי קלוריות מיותרות.