החטיבה הקולינרית של אסם מציגה מתכון בריא פלוס.
פסטה בפסטו עם ירקות
החומרים ל-4 מנות. זמן הכנה: 35 דקות
ציוד נדרש: מעבד מזון
פסטה
1 חבילת פסטה ספגטי פלוס תזונתי של אסם
2 זוקיני פרוסים לעיגולים
2 כוסות ברוקולי
2 כוסות כרובית
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה
1 כוס אפונה קפואה
1 כף שמן זית
2 שיני שום פרוסות
פסטו
2 כוסות עלי בזיליקום
1 כוס גבעולי פטרוזיליה
3 שיני שום
1 כוס צנוברים
1 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מבשלים את הספגטי עד לדרגת אל דנטה, לפי הוראות הבישול שעל גבי השקית.
- מסננים ושומרים בצד עם מעט ממי הבישול.
- להכנת הפסטו – מכניסים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, השום, הצנוברים וכוס שמן זית למעבד מזון או לבלנדר, ומרסקים למחית אחידה.
- מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את כל הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ -2 דקות ולאחר מכן מסננים.
- מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את השום כדקה.
- מוסיפים את הירקות ומקפיצים יחד 2 דקות.
- מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפסטה ואם יש צורך גם מעט ממי הבישול ומקפיצים 2 דקות עד שהספגטי חם ומכוסה כולו בפסטו.