מתכון לעוגת תפוחים של השף ארז קומרובסקי.
לכבוד יום העוגה הבינלאומי שנחגג בעולם מידי שנה ב- 26 לנובמבר, סוגת מציעה מתכון של השף והאופה ארז קומרובסקי לעוגה מהירה טעימה וקלה להכנה, אשר מבוססת על רעיון הקראמבל – בסיס של תפוחים ירוקים מגוררים ושכבה יפה וזהובה של בצק שטרויזל פריך.
חומרים לתבנית פיירקס מלבנית:
12 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
מעט מיץ לימון סחוט
1 כף חמאה רכה לשימון התבנית
לבצק שטרויזל:
200 גרם (1/3 1 כוסות) קמח רב תכליתי (לבן) "סוגת"
200 גרם (1/3 1 כוסות) סוכר דמררה קלאסי "סוגת"
קורט קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט מגורר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומגררים בפומפיה גסה. מעבירים לקערה, סוחטים מעט מיץ לימון ומערבבים כדי למנוע השחרה.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, סוכר, קינמון ואגוז מוסקט. מוסיפים קוביות חמאה ומשפשפים את הרכיבים בין כפות הידיים, עד שנוצרים פירורים קטנים.
- משמנים את התבנית בחמאה ומשטחים בה את התפוחים המגוררים בשכבה אחידה. מעבירים לתבנית את פירורי השטרויזל ומשטחים מעל התפוחים.
- אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה. מניחים להתקרר מעט ואם רוצים מאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.
יום עוגה שמח- בתאבון.