יניב אבן, שף מסעדת "מאצויה" (מתחם הבורסה ברמת גן, דרך מנחם בגין 7), מגיש מתכון מרק מיסו המשודרג של "מאצויה" הכשרה.
MATSUYA הכשרה (כשרות רגילה, הרבנות רמת גן), מספקת הצצה למטבח היפני העשיר והחדשני, באמצעות שילוב נכון בין אווירה לטעמים מקוריים מהמזרח. יפן הרחוקה מרגישה קרובה מתמיד בכל המאפיין את המסעדה, החל מהחלל המעוצב, דרך תפריט מגוון המושתת על סודות המטבח היפני המסורתי.
שף המסעדה, יניב אבן, שהחל את דרכו במטבח הים תיכוני בכלל, והתאהב בסודות המזרח מבשל מאז – ביפנית. בשונה ממסעדות המזרח השונות, מחברת MATSUYA את תרבות הגריל הישראלית עם המסורת היפנית. כך למשל, אפשר למצוא בתפריט נתחי בשר ושיפודים על הגריל באדפטציה יפנית מובהקת. בנוסף, מציעה המסעדה בר סושי עשיר עם שילובים מקוריים מדגים טריים לצד מנות פיוז'ן וספיישלים המשתנים מדי יום. הפעם חולק אבן סודות מהטבח ומציע מתכון למרק מיסו משודרג.
אגב, מחקר שקיימה אוניברסיטת פנסילבניה, מגלה כי אנשים שהתחילו את הארוחה שלהם בשתיית מרק, צרכו כ-20% פחות קלוריות במהלך הארוחה המלאה, פחות מכמות הקלוריות שצרכו אנשים שוויתרו על המרק. אגב 2, הערך התזונתי של מרק מיסו הוא כ-80 קלוריות למנה…
מתכון למרק מיסו מאת יניב אבן
מצרכים ל-8 מנות מרק:
שלב 1
- 2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר מקולף וטרי.
- 3 שיני שום קלופות ופרוסות דק.
- 4 יחידות בצל ירוק,
- חצי בצל לבן.
- מטגנים בסיר את החומרים במעט שמן ושומרים בצד.
שלב 2
- 1 ליטר ציר עוף / מרק עוף.
- 1 כף רוטב סויה.
- 3 כפיות סוכר.
- 3 יחידות פטריות שיטאקי טריות.
- 3 כפות מחית מיסו.
- 4 כפות אצות – להשרות במים ל-2 דקות ולייבש.
- 1 קובייה (200 גרם) טופו.
שלב 3
- מוסיפים לירקות המטוגנים את ציר העוף והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את מחית המיסו וטורפים עד שמתקבל מרק אחיד.
- מסננים את המרק במסננת.
- קוצצים את הטופו, האצות והבצל הירוק.
- מחלקים את המרק ל-8 קערות הגשה, מוסיפים את הטופו ומקשטים בבצל ירוק.
בתיאבון.