לכבוד חג הפסח "נפטון" מציעה ליהנות ממבחר תבלינים משובחים וכשרים לפסח.
מי יסרב למנות הנהדרות האלה? לכבוד חג הפסח מציעה חברת "נפטון" ליהנות בחג ובחול המועד ממבחר תבלינים וממרחים משובחים וכשרים לפסח. המגוון הרב מאפשר להכין המון מנות טעימות ובהן מנות בשר, עוף, דגים, תוספות, ירקות מבושלים, מאכלים צמחוניים או חלביים וסלטים.
בין התבלינים:
תערובת "טוסקנה": תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.
"תערובת לתיבול פלפל לימון": אופיינית לדרום אפריקה. התערובת מכילה פלפל שחור גרוס ולימון מיובש. מתאימה למאכלים קרים או חמים, בשריים, צמחוניים או חלביים.
"ממרח אריסה מתוקה": מתאימה למאכלי בשר או חלב, מאכלים צמחוניים ולכריכים. מכילה, בין השאר, שמן קנולה, פלפל אדום יבש, תבלינים, סוכר ומלח.
"תבלין שווארמה": מתאים לעוף, פרגיות, חזה עוף, בשר כבש, הודו, בקר ואפילו לתפוחי אדמה ואורז. מכיל, בין השאר, כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח.
את מוצרי "נפטון" המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, אפשר להשיג ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות.
כשר לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף.
מחירים:
תבלינים ותערובות תיבול: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזות במשקל 100 – 150 גרם).
ממרחים: 9.90 – 12.90 ש"ח למשקל של 180 גרם.
"נפטון" מציעה מתכונים טעימים לימי החג.
כרעיים עסיסיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק:
מצרכים:
6 כרעיים (אפשר מפורקות לירכיים ושוקיים).
1 – 2 צנצנות ממרח "אריסה מתוקה" של "נפטון".
חופן בצל ירוק, פרוס דק.
פלפל שושקה או פלפל חריף, פרוס דק.
אופן ההכנה:
- לעסות את העוף ב-8 – 9 כפות של ממרח אריסה מתוקה ולהשרות כחצי שעה.
- לחמם תנור מראש ל-180- 200 מעלות.
- להעביר את העוף – עם המשרה – לתבנית תנור מתאימה. לערבב 2 כפות שמן זית עם 3 כפות מים, ולצקת מעט בכל אחת מפינות התבנית.
- לצלות את העוף כ- 35 דקות, ולהפוך. אם הרוטב התייבש, להוסיף עוד שמן זית מהול במים, בפינות התבנית.
- לצלות עוד כ-15 – 20 דקות, עד שהעוף שחום ורך (סה"כ צלייה 50- 60 דקות, תלוי בגודל הכרעיים ובעוצמת התנור).
להגשה: לפזר מעל העוף בצל ירוק ופלפל, פרוסים.
סלמון נימוח בתנור, בתיבול "תערובת לתיבול פלפל לימון":
לאוהבי טעם החמוץ-חריף: "תערובת לתיבול פלפל לימון" אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה להכל – בשרים, עופות, דגים, תוספות וסלטים.
מצרכים:
8 נתחים של פילה סלמון
2 כפיות "פלפל-לימון" של "נפטון"
1/2 כפית שום גבישי של "נפטון"
1/2 כפית מלח
3 – 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- להשרות את נתחי הדג בשמן זית, פלפל לימון, שום ומלח כחצי שעה.
- לחמם תנור מראש ל-200 מעלות.
- להעביר את הסלמון לתבנית תנור מתאימה, מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה.
- לצלות את הסלמון 12 – 18 דקות (תלוי בעובי הפילטים ובעוצמת התנור) ולבדוק אם הדג מוכן. להימנע מצליית יתר וייבוש בשר הדג.