במזג האוויר הים תיכוני בישראל, מאוורר הפך להיות אחד הפתרונות היעילים ביותר. פיזור האוויר העוצמתי מאפשר חיסכון בחשמל תוך שמירה על טמפרטורה נעימה וזרימת אוויר מלטפת ברחבי החלל. כיום, מציעות רשתות החשמל מגוון רחב של מאווררים בעלי פונקציות שונות המאפשרים לנצל כל אחד למטרה ייעודית לו.
- מהות השימוש: האם המאוורר מיועד לחדר השינה? אם כן, כדאי לבחור מאוורר שכולל מצב שינה, שפעולתו חרישית ושכולל טיימר ושלט לכיבוי מרחוק. בכל מקרה בעת השינה, עדיף מאוורר שיפזר את האוויר אך לא באופן ישיר על הגוף. אם המאוורר מיועד לחלל גדול כגון סלון – אז יש לבחור מאוורר עם להבים גדולים ורחבים במיוחד. אם המאוורר נרכש במטרה "לתגבר" מזגן, אז מומלץ דווקא מאוורר רצפה, אותו מכוונים כך שיפזר את האוויר מהרצפה כלפי מעלה.
- גודל החלל: חשוב מאד להתאים את המאוורר לגודל החלל. ככל שהחלל גדול יותר יש צורך במאוורר בעל להבים גדולים ורחבים, ויש בשוק אף מאווררים עם להבים כפולים. אינדיקציה טובה היא לבחון את קוטר המאוורר המופיע במפרט הטכני של המוצר.
- התאמה אישית: מבחינת גובה, מהירות הפעלה, מצבים (רגיל, שינה, טבעי), כיוון המאוורר וניידותו. כל אלו יאפשרו לכם חווית שימוש נוחה ויעילה, בדיוק בהתאם לצרכים שלכם. כיום, ניתן למצוא בשוק מאוורר בעל 3 מצבי הצבה – עומד, רצפתי ותליה, שעשוי להוות פתרון במכשיר אחד לשלל צרכים ומצבים.
- רעש: מומלץ לנסות ולהפעיל את המאוורר טרם רכישתו, ולוודא שאינו מרעיש במיוחד.
- להבים: שימו לב למספר הלהבים שכן מספר להבים רב יותר יוצר עוצמת פיזור אוויר חזקה יותר וכן לחומר ממנו מיוצרים הלהבים. להבי מתכת או להבי פוליפרופילן יהיו חזקים ועמידים לאורך שנים.
- יציבות: בדקו שהמאוורר יציב מספיק, כך שלא ייפול ויהווה סיכון ואף ייהרס בקלות.
- צידוד לצדדים: אמנם רוב המאווררים כוללים באופן טבעי צידוד ימינה ושמאלה, אך וכדאי לרכוש מאוורר הכולל OSC -תנועות אוורור בזוית, הכוללים גם תנועה מעלה ומטה, להרחבת טווח האזור המאוורר.
- בטיחות: יש לוודא שהמאוורר בעל רשת תקנית, המוגנת מפני החדרת אצבעות לתוכה. הדבר חשוב במיוחד, אם המאוורר מיועד לחדרי ילדים, או למקום בו יש ילדים, במקרה שהשימוש הוא לחדר ילדים, יש להימנע מאוויר ישיר לעבר הילדים, ולדאוג לפיזור ותנועת אוויר בחדר.