רשת ביגה מציעה מגוון סופגניות בטעמים מפנקים במילויים של קרם פטיסייר, רושה, ריבה ולוטוס.
רשת ביגה מציעה מגוון סופגניות במילויים ייחודיים כמו קרם וניל, רושה, ריבה, ולוטוס.
מחיר הסופגניות: 6 ש"ח במילוי ריבה ו-8 ש"ח במילויים מיוחדים.
מתכון לסופגניות במילוי פטיסרי
הסופגנייה עשירה, רכה ונימוחה בפה.
באדיבות רן בן דוד – הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה
מצרכים
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
200 גרם סוכר
200 גרם חלב
30 גרם ברנדי
6 ביצים
מקל קינמון
10 גרם מלח (כפית)
150 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון
אבקת סוכר לפיזור מעל
אופן ההכנה
- משתמשים בוו לישה.
- שופכים קמח לקערת המיקסר.
- מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים חלב, סוכר וביצים.
- מערבלים הכל במהירות נמוכה עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
- מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק.
- מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 כדורים.
- משמנים את הכדורים למניעת התייבשות.
- מניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים שוב את נפחם.
- לטגן בשמן עמוק עד שיזהיב מעט.
- כשמצטנן, יש להכניס באמצע הסופגנייה את המילוי.
מתכון למילוי קרם פטיסייר
100 גרם סוכר
500 חלב
4 ביצים
מקל וניל חצוי לאורך (להשתמש בחצי מקל)
40 גרם קורנפלור
אופן ההכנה
- להרתיח חלב עם וניל (יש לגרד את גרגרי הווניל מהמקל).
- בקערה נפרדת לערבב ביצים, סוכר וקורנפלור.
- להוסיף את החלב לביצים.
- להחזיר לאש ולבשל על אש נמוכה עד להסמכה.
- להעביר דרך מסננת למניעת גושים.
- לכסות בניילון נצמד ולקרר לילה במקרר.
- למלא את הסופגנייה בקרם.
חג שמח!