בית היוצר של רשת בלאק מציע שתי מנות
תבשיל קדרה לחורף נפלא וקראמבל תפוחים ומשתף עם שני המתכונים.
יוּדָלָך
תבשיל קדרה לחורף נפלא.
בין הצלעות, ממש על האנטרקוט, מתחבאים היודלך, המכונים גם אצבעות. קצבים ערמומיים מצליחים לצרף אותם לאנטרקוט עצמו, וכך הם מרוויחים כסף אך מפסידים נתח נפלא.
זהו נתח נהדר לצלי, ב-Black מכינים לפעמים בחורף, עם תערובת תיבול שמחה וטעימה, גזר חתוך גס, שיני שום וגרגרי חומוס וגם חמוציות. טעים ונימוח, מוגש עם אורז (או כל תוספת שרוצים).
לא השגנו יודלך? כל בשר גולש טוב מתאים כאן.
חשוב לשמור על סדר הפעולות.
החומרים
1/2 ק"ג בצל
1/2 1 ק"ג בשר יודלך
כפית בהרט
½ כפית כורכום
350 גרם חומוס בולגרי מושרה ומסונן
2 גזרים גדולים
כף גדושה פפריקה מרוקאית חריפה / לא חריפה
200 גרם חמוציות מיובשות
כפית מלח, להוסיף רק בסוף
אופן ההכנה
- מכינים סיר גדול עם תחתית עבה על אש קטנה.
- חותכים את הבצל לקוביות – משחימים במחבת גדולה עם מעט שמן, והופ לסיר.
- משחימים גם את הבשר ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים 3 כוסות מים ואת החומוס, וגם את הגזר, חתוך גס.
- זהו. מרתיחים ומבשלים 3.5 שעות על להבה קטנה – וכשמוכן מוסיפים חמוציות וכפית מלח ומערבבים.
קראמבל תפוחים
מנת קינוח שמחממת ומנחמת את הלב, עם החמאה והפירורים הפריכים, חמצמצות התפוחים. והגלידה נמסה מעל…. במסעדה אני מכין אותה בקערות אישיות. בבית, במחבת עמוקה או כלי חסין אש, והגודל לפי מספר המנות. אבל חשוב לבחור כלי שיתמלא לעומק של 5 ס"מ לפחות.
2-3 מנות
החומרים
5 תפוחים
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס גרגרי פטל קפואים
כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס + כף חמאה
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה, 175 בערך.
- קולפים את התפוחים למחצה, מנקים את הליבה וחותכים לפלחים.
- מערבבים במיץ הלימון.
- משמנים קעריות חסינות אש או תבנית בכף חמאה, מפזרים מעל את התפוחים ומעליהם את הפטל.
- אופים 10 דקות.
- במעבד מזון או בקצות האצבעות מערבבים את הסוכר, החמאה והקמח עם אגוז המוסקט לבצק פריך מתפורר.
- חשוב לא ללוש.
- מפזרים על התפוחים ואופים 15 דקות בערך לצבע שחום. מגישים עם גלידה ווניל.
tip
עשו כמו ב-Black: הגישו את הגלידה לחוד, והניחו אותה על המנה הלוהטת רק בשולחן.