רשת קפה ביגה חוגגת פורים בסניפיה ומציעה מגוון טעמים של אוזני המן ומתכון חגיגי: אוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים).
פורים בפתח וזה הזמן לחגוג עם משלוחי מנות מפנקים ואוזני המן פריכים במילויים מפתיעים.
רשת קפה ביגה מנדבת מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים שונים מובחרים). ניתן להשיג ב-30 סניפי הרשת מגוון טעמים כמו: חלווה, פרג ועוד.
מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין
מרכיבים למלית
85 גרם שמנת מתוקה
65 גרם דבש
250 גרם סוכר
165 גרם חמאה
40 גרם אגוזי לוז, טחונים גס
40 גרם שקדים, טחונים
40 גרם אגוזי מלך, טחונים גס
5 גרם מלח
155 גרם אגוזי פקאן קלויים, טחונים גס
155 גרם בוטנים, טחונים גס
מרכיבים לבצק
300 גרם חמאה
185 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת שקדים
500 גרם קמח
4.5 גרם מלח
2 ביצים
אופן ההכנה
- שמים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר.
- מבשלים עד רתיחה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גוון קרמל בהיר.
- מכבים את האש.
- מוסיפים את האגוזים הטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי לקירור.
- לאחר שמתקרר (לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל 8 גרם.
- להכנת הבצק: יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות.
- צריך להתקבל מרקם שטרוייזל שבו כל החמאה נספגה.
- להוסיף למיקסר את הביצים תוך כדי ערבוב ולערבב כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
- נותנים לבצק לנוח חצי שעה במקרר, מכוסה בניילון נצמד.
- מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ קוטר.
- ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-12 דקות.
- מצננים ומגישים עם מעט אבקת סוכר מעל.
מחיר אזני המן ברשת קפה ביגה – מארז של 320 גרם: 33 ש"ח.