תנובה מרחיבה את סדרת המוצרים מבוססי שיבולת שועל ומשיקה תחת מותג Alternative משקאות אייס קפה, שוקו, ומעדנים.
מהפכת שיבולת השועל בישראל ממשיכה: לאחר שהייתה הראשונה להשיק משקה מצונן מבוסס שיבולת שועל – תנובה מרחיבה את סדרת המוצרים מבוססי שיבולת שועל ומשיקה, תחת מותג תחליפי החלב Alternative, סדרת משקאות צוננים וסדרת מעדני BIO מבוססי שיבולת שועל, 3% שומן.
השימוש בשיבולת שועל כבסיס למשקאות תחליפי חלב ומעדנים צובר תאוצה בכל העולם בזכות תחושת השובע והמרקם העשיר ששיבולת השועל מעניקה והטעם "החלבי" הניטראלי.
המוצרים מתמקדים בחוויית הטעם, כאשר האייס קפה כולל קפה אמיתי והשוקו – שוקולד אמיתי.
המוצרים החדשים –
- סדרת משקאות קפה ושוק מוכנים לשתייה הכוללים קפה אמיתי ושוקולד אמיתי: אייס קפה שיבולת שועל בטעם עשיר של קרמל ושוקו מבוסס שיבולת שועל. המשקאות יוצעו בקרטונים של ליטר.
- סדרת מעדני BIO מפנקים בתוספת חיידקי יוגורט, על בסיס שיבולת שועל בשלושה טעמים, 3% שומן :
- מעדן שיבולת שועל בטעם טבעי
- מעדן שיבולת שועל בטעם מנגו פסיפלורה
- מעדן שיבולת שועל בטעם תות.
Alternative מוביל את טרנד שיבולת השועל בישראל
צריכת מוצרים מבוססי שיבולת שועל נמצאת במגמת עלייה בעולם ובישראל וצרכנים רבים אף מבקשים לשלב שיבולת שועל כחלק מהתזונה היומיומית. מאז נכנסה תנובה לתחום, עם השקתו של משקה שיבולת השועל מתחילת השנה, הכפילה את המכר בקטגורית משקאות שיבולת שועל והביאה לגידול של 5% בנתח השוק של תנובה Alternative בקטגוריית המשקאות המשפחתיים, לשיעור של 63%. כעת, עם כניסתה עם מוצרים מבוססי שיבולת שועל לשוק המעדנים, תנובה מספקת פתרונות נוספים לצרכנים המבקשים להפחית חלב, בלי להתפשר על הטעם.
"עולם תחליפי החלב נמצא במגמת צמיחה גוברת בעולם ובארץ, ובהתאם לכך אנו ממשיכים להשקיע בחדשנות מוצרית ולהרחיב את מגוון המוצרים שלנו, וזאת תוך מתן מענה לביקוש הגובר למוצרים מבוססי שיבולת שועל בזכות כל יתרונותיו" אומרת מיכל בצר, מנהלת אגף השיווק בחטיבת החלב בתנובה.
גידול בצריכת משקאות מוכנים לשתייה
בשנים האחרונות ישנו גידול עקבי בישראל בצריכת משקאות קפה צוננים מוכנים לשתייה, כאשר ב-2019 מכירות משקאות הקפה הכפילו את עצמם מ-16 מיליון שקל ב-2018 ל-29 מיליון (מקור: סטורנקסט). אולם במקרר החלב אין כמעט פתרונות של משקאות קפה מצוננים מבוססי תחליפי חלב. אייס קפה של Alternative נותן פתרון לצרכני קפה שמחפשים להפחית חלב וליהנות מטעם נהדר. גם לצרכני שוקו אין כיום מענה הולם עם משקאות שוקו מצוננים מבוססי תחליפי חלב. גם בשוקו החדש של Alternative תנובה שמה דגש על הטעם והוא מבוסס על שיבולת שועל שיש לו טעם ניטראלי ומשלב שוקולד אמיתי.