החורף כבר כאן? כמעט ולא שמנו לב אבל דצמבר כבר מתקרב לסיומו וב-21 בחודש החורף יתחיל באופן רשמי. למרות שהגשם לא באמת הגיע, ריכזנו עבורכם את המתכונים החמים של החורף שיכניסו אתכם לאווירה החורפית ואולי יביאו איתם את הגשם.
חורף ידוע כעונה מעוררת תיאבון, קר לנו ואנחנו זקוקים לאוכל חם ומנחם שיעזור לנו לצאת מהשמיכה ויחמם אותנו בעבודה. גם העובדה שאנחנו לובשים סוודרים רחבים, מעילים והרבה שכבות נותן לרובנו את האפשרות לאכול בלי לחשב את הקלוריות.
אך כדי לשמור על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת, מסבירה חלי ממן, מנהלת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מה כדאי לאכול על מנת ליהנות מהארוחה ולא להוסיף קלוריות מיותרות וממליצה על מרק כאפשרות המועדפת בחורף: "מרק מגרה את החושים, לתבשיל החם ניחוחות ייחודיים, טעמים, טמפרטורות מהנות ועניין חזותי המוסיף להנאה שחווים כאשר אוכלים אותו. מרק הוא דרך טעימה, נוחה וזולה להוסיף קטניות, דגנים, חלבונים, ויטמינים, מינרלים, ירקות וסיבים תזונתיים לתזונה שלנו וכך לשמור על אורח חיים בריא גם בימים הקרים והוא ארוחת החורף המושלמת".
מתכון למרק ירקות של חלי ממן
משביע, טעים ובשעות משבר או רעב של ימי החורף הוא הפתרון המושלם!
החומרים
4 גזרים
4 קישואים
1 בצל גדול
1 צרור פטרוזיליה
¼ כרוב חתוך לרצועות
1 צרור שמיר
1/2 ק"ד דלעת
2 שומר
2 פרחי ברוקולי
חצי כוס ציר מרק עוף
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מבשלים את כל הירקות בסיר מכוסה מים למשך 30-40 דקות.
- מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים וממשיכים לבשל לעוד כ-10 דקות.
- לאחר מכן מרסקים בבלנדר ומגישים חם.
"כשבונים תפריט חורף, מרק יכול לשמש גם כמנה עיקרית לכל דבר", מסביר השף יגאל נחום ממלון דניאל הרצליה של רשת מלונות טמרס. "ככל שמתקרב החורף אני מקפיד לשלב במרקים שאנו מגישים רכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה עם הרבה ויטמינים".
מרק קובה
בכדי שהמרק יהיה טעים וחם לא מספיק רק לדאוג לרכיבים טובים אלא גם לכלי בישול מתאים, מיטל רובין מנהלת השיווק של סולתם מציעה מתכון למרק שאותו כדאי לבשל בסיר עמוק מסדרת ארבל סיר העשוי מנירוסטה איכותית, בעל ידיות חלולות ולא מתחממות כך שגם המרק הרותח ומהביל יוגש בנוחות לשולחן.
החומרים למלית הקובה
- 300 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ מאוד
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל לבן
- כפית בהרט
החומרים לבצק הקובה
- 2-2.5 כוסות סולת
- כף שמן
- רבע כפית מלח
- 1-1.5 כוסות מים
החומרים למרק
- 2 כוסות קוביות דלעת
- 2 בצלים קצוצים
- 2 עגבניות קלופות קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- שליש כוס מיץ לימון
- כף בהרט
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 5 כוסות מים
- כף סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
- יוצרים כדורים קטנים ומקפיאים לשעה על מגש.
- מערבבים את מרכיבי בצק הקובה.
- עוטפים את כדורי הבשר בבצק.
- בסיר עמוק מניחים שמן, בצל, עגבניות ,סלרי ותבלינים ומערבבים.
- מוסיפים דלעת, רסק, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הקובה.
- מבשלים בכיסוי חלקי כ-25 דקות מקפידים לערבב כל כמה דקות.