4 תוספות על הפיצה שלא חשבתם עליהן
החל מאבוקדו, דרך תותים ועד חריימה ומקרוני – הנה 4 תוספות שיכולות להתאים לפיצה שלכם בלי שבכלל הייתם מודעים לקיומן.
אחד היתרונות של פיצות הוא שניתן לשדך אליהן מגוון רחב של תוספות. עם זאת, בשלב מסוים כבר נמאס מהפטריות, הזיתים והבולגרית וכאן נכנסות לתמונה אפשרויות שאולי לא חשבתם עליהן:
- אבוקדו
אם חושבים על זה לעומק, אין שום סיבה לוותר על הערך הקולינרי והטעם הנהדר של אבוקדו גם כאשר אוכלים פיצה. השידוך בין אבוקדו לבין רסק עגבניות ובצק מוכיח את עצמו במגוון רחב של מתכונים, אז למה לא לנסות אותו על המאפה האיטלקי הכי פופולארי בעולם המערבי?
כמו כן, הורים לילדים רואים בתוספת של אבוקדו דרך טובה להכניס אותו לתפריט. ילדים כידוע לא אוהבים לנסות דברים חדשים והמרקם של האבוקדו עלול להרתיע אותם, לכן התוספת שלו על פיצה מוכיחה את עצמה.
- תותים
האינטרנט מביא איתו המון חידושים וטרנדים אבל אין ספק שאחד המפתיעים שבהם הציג לראווה פיצה בתוספת תותים. בישראל אין בכלל אפשרות להשיג פיצה כזו באופן מסחרי והאופציה היחידה היא להכין אותה לבד, אך מסתבר שיש אנשים בעולם שמאוהבים בה עד מעל הראש.
אין ספק שפיצה עם תותים היא מראה לא שגרתי. התותים מזוהים עם טעמים מתוקים שיכולים להתאים כקינוח, אבל על הפיצה עצמה הם דורשים תקופת הסתגלות לא פשוטה. מצד שני, חובבי תותים בטוח ירצו לנסות את השידוך הזה ולא יפסלו אותו על הסף.
- חריימה
כולנו יודעים שפיצה מתאימה לאנשובי וטונה, אבל יש שפים שלוקחים את השידוך לדג צעד אחד קדימה ומגישים אותה עם חריימה. במתכון הקלאסי מכניסים את המאפיינים של החריימה לתוך הפיצה כבר משלב הכנת הרוטב, כמו למשל בעזרת פלפל אדום, פלפל חריף, שום, פפריקה, כמון ועלי כוסברה.
בהמשך, כל שנותר הוא לחתוך פילה לוקוס טרי לרצועות דקות ולטגן אותו בשמן זית עם מעט קמח. אם מוסיפים לכל זיתים מרוקאים מגולענים וחצויים מתוך קופסא, מקבלים פיצה שמשלבת בין מזרח למערב באופן מעורר השראה.
- מקרוני וגבינה
גם הפיצה וגם הפסטה הומצאו באיטליה וזה נראה די מובן מאליו לנסות לשלב אותם בתוך מתכון אחד. עם הזמן החלו גם אמריקאים להתאהב בגרסה הזו של הפיצה, למרות שבישראל לא מספיק אנשים לוקחים אותה ברצינות. חוץ מזה, הסוד בפיצה עם מקרוני וגבינה הוא ברוטב הבשמל. לרוטב יש יכולת לאחד בין כל המרכיבים ולהפוך כל ביס לחוויה.
אם גם אתם רוצים לנסות פיצה עם מקרוני וגבינה, אל תשכחו להגיש אותה עם אגוזי לוז, אגסים צלויים, רוקט ומעט גבינת גורגונזולה מפוררת. בשורה התחתונה, אלו הדברים הקטנים שיוצרים את ההבדל הסופי בפיצה ומשאירים טעם של עוד.